BiH: Vlak usmrtio sedmogodišnjaka

BiH: Vlak usmrtio sedmogodišnjaka

Sedmogodišnji dječak kojeg je udario putnički vlak na području Banja Luke preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske usljed težine zadobivenih ozljeda.

Iz UKC-a Republike Srpske priopćeno je da je dječak dovezen sinoć u 21:15 sati u Urgentni centar UKC-a i primljen je u politraumatiziranom stanju.

Pristupilo se kirurškom zbrinjavanju, ali uprkos svim naporima naših liječnika i medicinskog osoblja da mu spasu život, pacijent je usljed težine zadobivenih ozljeda preminuo u 22:15 sati“, navodi se u priopćenju.

Iz poduzeća ‘Željeznice Republike Srpske’ sinoć je priopćeno da je putnički vlak udario pješaka koji se kretao prugom između stanica Banja Luka i Ramići, te da je ozlijeđeni prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, prenosi Srna.

Do nezgode je došlo sinoć u 19:33 sati, strojovođa je ugledavši pješaka mlađe životne dobi kako se kreće prugom davao zvučne signale upozorenja i počeo da koči, ali pješak je nastavio kretanje i vlak ga je udario.

Na mjesto događaja, po prijavi izvanrednog događaja, odmah su izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za izvanredne događaje ‘Željeznica Republike Srpske’.

Strojovođi je na mjestu nezgode urađen alko–test, koji je bio negativan.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar