BIHAMK: Oprezno na cestama, prilagodite vožnju uvjetima i stanju na putovima

BIHAMK: Oprezno na cestama, prilagodite vožnju uvjetima i stanju na putovima

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je promet na putevima na širem području Kulen Vakufa (Kulen Vakuf-Martin Brod, Orašac-Ćelije i Kulen Vakuf-Klisa). Iz istog razloga promet je obustavljen i na dionici regionalnog puta Blagaj Japra-Budimlić Japra u mjestu Suhača. Otežano, jednom trakom, zbog klizišta prometuje se na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokalitetu prevoja Ljeskove vode.

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona i klizišta, karakteriziraju ovoga jutra prometovanje u Bosni i Hercegovini. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putovima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25.Novembar i Vis za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Prometuje se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela “1. mart” u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići) i Bihać-Kamenica.

Foto: Gračanica

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

 

NOVI BROJ INFORMATIVNOG CENTRA – 1325 

Umjesto dosadašnjeg telefonskog broja za upite o stanju na cestama – 1282, uveden je NOVI, izmijenjeni pozivni broj Informativnog centra BIHAMK-a: 1325. Za pozive iz inostranstva tu je broj +387 33 212 773.  Broj 1282 i dalje ostaje broj za pozive pomoći na cesti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar