BIHAMK: Pretežno mokar kolnik, povećana opasnost od odrona

BIHAMK: Pretežno mokar kolnik, povećana opasnost od odrona

Pretežno mokar ili vlažan kolnik i povećana opasnost od odrona jutros u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Iz IC BiHAMK-a apeliraju na vozače da voze opreznije, uz obvezno poštivanje prometnih propisa.

U tijeku su radovi na izgradnji pješačke staze uz magistralni put Prozor/Rama-Jablanica (u mjestu Ustirama). Svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Također, u tijeku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

Sanacijski radovi aktualni su i na magistralnim putevima: Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona prometuju jednim trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Na graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar