BIHAMK: Upozorenje vozačima na početku nove školske godine

BIHAMK: Upozorenje vozačima na početku nove školske godine

S obzirom da za većinu učenika danas počinje nova školska godina, iz BiHAMK-a mole vozače da, zbog povećanog broja djece na ulicama, budu maksimalno oprezni, posebno u blizini škola.

“Školarci, pratite i poštujte prometnu signalizaciju (semafore i pješačke prijelaze). Želimo vam sretnu i uspješnu školsku godinu, budite pažljivi prilikom dolaska i odlaska iz škole”,  poručuju iz BiHAMK-a.

Sanacijski radovi aktualni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U tijeku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Čekanja na graničnim prijelazima su podložna čestim izmjenama. Vozači imaju pristup video nadzornim kamerama na web stranici bihamk.ba.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar