Bivši inspektor MUP-a Republike Hrvatske: “Igor Dodik dobio je državljanstvo Hrvatske”

Bivši inspektor MUP-a Republike Hrvatske: “Igor Dodik dobio je državljanstvo Hrvatske”

Bivši inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske Nikola Kajkić otkrio je da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, nedavno dobio državljanstvo Hrvatske.

“A sad ću vam reći vrhunac. Evo, vašim gledateljima, rekao sam, skidamo rukavice. Prije 15-ak dana je državljanstvo dobio od Ministarstva unutarnjih poslova, znate tko? Igor Dodik. Sin od Milorada Dodika. Ovo vam nisam ni rekao u pripremi emisije da ću reći. Kada je to dobio? Prije nekih 13-14 dana”, rekao je Kajkić gostujući u podcastu “Velebit”.

Bivši inspektor MUP-a RH objasnio je da se za stjecanje državljanstva Hrvatske moraju ispuniti određeni uvjeti

“Državljanstvo se može steći pri rođenju ili porijeklom. Da prevedem. Morate biti rođeni u Hrvatskoj, živjeti određen broj godina, morate biti Hrvat, katolik itd. To su u načelu uvjeti koji vam daju osnovu da dobijete hrvatsko državljanstvo.”

Bivši policijski inspektor se zapitao i koji je interes ministra policije Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića da daju državljanstvo Igoru Dodiku.

Treba istaći da se Igor Dodik, skupa sa ocem Miloradom i sestrom Goricom, nalazi na crnoj listi State Departmenta.

Nikola Kajkić je nezavisni vijećnik u Vukovarsko-Srijemskoj županiji. Kao službenik vukovarsko-srijemske policije istraživao je ratne zločine u predmetu Ovčara, ali je u julu 2018. suspendiran uz službeno obrazloženje: ‘zbog teške povrede službene dužnosti’.

Sada je kandidat na izborima za hrvatski Sabor u 5. izbornoj jedinici na listi koalicije Mosta i Suverenista.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar