Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su članovi Upravnog odbora na večerašnjem sastanku.

Slišković je od početka bio najveći favorit za klupu Plavih zajedno sa Zlatanom Nalićem. Njih dvojica su i prošla u drugi krug nakon razgovora sa kandidatima, a na kraju su se Željini čelnici odlučili za iskusnijeg Sliškovića. – javlja Klix.ba

Šezdesetjednogodišnji Slišković iza sebe ima bogatu igračku karijeru tokom koje je nastupao za Velež, splitski Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Mulhouse, Rennes, Hrvatski dragovoljac i mostarski Zrinjski. Također, upisao je i nastupe za reprezentaciju Jugoslavije i BiH.

Kao trener je vodio Posušje, Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Unireu, Široki Brijeg, Al-Ansar, Qingdao Jonoon, Zrinjski i Kitchee, a također je bio i selektor nogometne reprezentacije BiH. Sa Zrinjskim je osvojio dvije titule prvaka BiH.

Slišković će na funkciji trenera FK Željezničar naslijediti Amara Osima koji je prethodno razriješen dužnosti.

Željezničar se nakon 25 odigranih kola u Premijer ligi BiH nalazi na sedmoj poziciji sa 39 osvojenih bodova, upisao je 11 pobjeda, šest remija i osam poraza.

Slišković će debi na klupi Željezničara imati već za vikend kada Plavi gostiju ekipi Radnika u Bijeljini.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar