BLIŽI SE KRAJ BOŠNJAKOVE ERE: Četvero u utrci za ravnatelja, “savjetnikova” ravnateljica poslala čudan dopis zaposlenicima

BLIŽI SE KRAJ BOŠNJAKOVE ERE: Četvero u utrci za ravnatelja, “savjetnikova” ravnateljica poslala čudan dopis zaposlenicima

Dojučerašnji ravnatelj ZZO-a HNŽ Rade Bošnjak i njegova ravnateljica Ana Vidačak su na zalasku. Danas naime istječe rok prijava na mjesto ravnatelja. Tu će se, kako saznaje Herecegovina.info prijaviti najmanje četiri kandidata, među kojima tri zaposlenice Zavoda, u što je uključena i v.d ravnateljica, te jedan vanjski kandidat iz sektora zdravstva. 

V.d ravnateljica Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ Ana Vidačak, desna ruka savjetnika Rade Bošnjaka, poslala je dopis djelatnicima Zavoda.

Ona i Bošnjak se, sudeći prema sadržaju dopisa, osjećaju pritisnutima

„Drage kolegice i kolege, obraćam vam se povodom natpisa i izjava u pojedinim medijima, razgovorima i svojevrsnim pritiscima koji dolaze izvana na vas pojedine radnike Zavoda, što predstavlja pritisak na Zavod vođen privatnim i vanjskim interesima u odnosu na ovaj Zavod, na na podlozi neistina i insinuacija što u konačnici ima za posljedicu narušavanje ugleda Zavoda kod naših osiguranika, u zdravstvenom sustavu i široj društvenoj zajednici. Pozivam vas, ne obazirite se na ovakve aktivnosti pojedinaca, nemojte podlijegati zastrašivanjima i prijetnjama, već obavljajte svoje radne aktivnosti u miru i ne dopustite da vas bilo tko uvuče u svoje konstrukcije kako ne biste poslužili vanjskim interesima koji su usmjereni protiv interesa i strateških ciljeva Zavoda. Ovo obraćanje vama ima za osnovu poruku – stojim u zaštiti interesa Zavoda, osiguranika i zaštite svakoga od vas pojedinačno“, navodi se u dopisu v.d ravnateljice Vidačak, koja je, po svemu sudeći nelegitimna i nelegalna v.d ravnateljica.

Ovaj dopis zapravo ne treba mnogo ni komentirati, budući da se Bošnjak ovdje koristi taktikama koje je koristi bivši režim, drug Tito. Kada se bogati i skreće u svoj džep Bošnjak je sam, kada se o tome piše ‘napadnut’ je cijeli Zavod, a iza napada su vile i vilenjaci.

Ono što je upitno u ovom slučaju je zašto šuti Agencija za zaštitu osobnih podataka, budući da je Bošnjak zlorabio i koristio podatke svih pacijenata gradeći novi IZIS s tvrtkom koja nema nikakav sporazum sa Zavodom.

Zakon koji regulira prava pacijenata nalaže da podatak ili činjenica koji su korišteni, pohranjeni mora biti zadržana u tajnosti. Upitno je i nepostupanje drugih službi na brojne navode o kriminalu i malverzacijama u Zavodu.

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar