BOBOVAC: XXI. molitveni dan za domovinu

BOBOVAC: XXI. molitveni dan za domovinu

XXI. molitveni dan za domovinu i XIX. hodočašće pripadnika Oružanih i redarstvenih snaga BiH na Bobovcu bit će upriličenu u subotu 22. listopada 2022. godine.

Kao i prethodnih godina hodočasnici će se okupiti kod rijeke Bukovice podno Bobovca odakle će u procesiji moleći krunicu krenuti prema Kraljevskom gradu.

Program molitvenog dana
  • 9:30 – okupljanje kod rijeke Bukovice podno Bobovca
  • 9:45 – polazak u procesiji i molitvi prema Bobovcu
  • 11:00 – euharistijsko slavlje koje predslavi vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić
  • 12:30 – ručak za sve nazočne

Podsjećanja radi inicijativa za molitveni dan na Bobovcu došla je od umirovljenog vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

Tako da od 2002. vjernici Vrhbosanske nadbiskupije hodočaste na Bobovac u subotu koja je najbliža nadnevku smrti kraljice Katarine, a dvije godine poslije njima su se pridružili i pripadnici Oružanih i redarstvenih snaga BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar