• Borba zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u se nastavlja
  • Borba zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u se nastavlja
  • Borba zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u se nastavlja

Borba zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u se nastavlja

Nova prosvjedna šetna zdravstvenih djelatnika upriličena je danas u Mostaru. Na svojoj facebook stranici objavili su: “Nakon bombastičnih naslova kako vlada daje 18 milijuna, a sindikat odbija, kako smo mi ti koji ne žele potpisati, huligani i kako nas već sve nisu nazvali, upravo su ONI TI koji ne žele potpisati KU.

Prije sedam dana ne da smo prihvatili 18, već smo poslali prijedlog KU koji iznosi 17.2 milijuna, što je značajno manje od onog što vlada “NUDI”, tako da su svi mogli javno vidjeti i uvidjeti tko je zapravo odgovoran za NE POTPISIVANJE.
DANAS JE ODRŽANA JOŠ JEDNA U NIZU PROSVJEDNA ŠETNJA DA UKAŽEMO SVOJ JAVNOSTI DA NIJE DO NAS. GOSPODO IZ VLADE SRAMITE SE”

“Prije točno sedam dana poslali smo Vladi novi prijedlog reprezentativnog sindikata SKB-a Mostar, koji smo prilagodili našim članovima i zdravstvenim radnicima, koji je na korektan i pošten način sredstva koja su dostupna u ovom trenutku izbalansirao kroz kolektivni ugovor i koeficijente na način kako to odgovara našem članstvu, na način da i najniže stručne spreme osjete povećanje, a to su naše spremačice, čistačice i ostali kadar koji je prijedlogom Vlade bio sveden na prosjači štap.

Ponudili su dva puta po 25 maraka, što je sramotno i sindikat nikada neće potpisati

Kazao je to ispred sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a Dalibor Vuković dodavši da je nova – prilagođena verzija kolektivnog ugovora poslana prije tjedan dana, a do ovog trenutka nisu dobili nikakav odgovor.

Sidikalisti su kazali da je sramotno da jedini prosvjeduju u ovom dijelu Europe, te ponovno pozvali na ostavke. Predsjednik sindikata zdravstvenih djelatnika SKB-a Ivica Anić upitan o zakonitosti štrajka, kazao je da je presuda koju je Vlada slavodobitno objavila prvostupanjska, te se čeka njezina pravomoćnost. Naveo je da će se, ukoliko odluka da je štrajk protuzakonit postane pravomoćna isti prekinuti, pa odmah i ponovno pokrenuti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar