BORUSSIA – JUVENTUS 0-3, Talijani posramili Kloppa, briljantni Carlos Tevez zabio dva komada

BORUSSIA – JUVENTUS 0-3, Talijani posramili Kloppa, briljantni Carlos Tevez zabio dva komada

Nogometaši Juventusa izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u Dortmundu deklasirali Borussiju 3-0 i tako potvrdili pobjedu 2-1 iz prve utakmice igrane u Torinu.

 
Torinsku 'Staru damu' su do pobjede predvodili Carlos Tevez golovima u trećoj i 79. minuti, te Alvaro Morata pogotkom u 70. minuti. Talijanski prvak je tako drugi put u posljednje tri godine stigao do četvrtfinala 'Champions League', a zanimljivo bilo je to i treće Juventusovo slavlje u tri međusobna susreta igrana u Dortmundu.
Domaćin je krenuo u susret s mnogo ambicija, no već u trećoj minuti Tevez je šokirao ispunjeni Westfalenstadion. Sjajnim udarcem s više od 25 metara svladao je Weidenfellera i gurnuo Juve u veliku prednost, prenosi jutarnji.hr.

 

Borussija je u nastavku poluvremena imala inicijativu, no nije stvorila niti jednu pravu priliku. U prvih 45 minuta Borussija je bila posve bezidejna bez udarca u okvir suparničkog gola. Borussija nije iskoristila niti činjenicu što se u 27. minuti ozlijedio Juventusov ponajbolji igrač Paul Pogba.
Gosti su mogli do gola i u trećoj minuti drugog dijela. Tevez je sjajno prošao kroz suparničku obranu, te asistirao Morati čiji je udarac Weidenfeller zaustavio. Morata je imao zicer i u 55. minuti, ali Borussijin vratar je ponovo bio bolji. Prvi udarac u okvir Juventusova gola Borussija je uputila u 63. minuti, a Buffon je s lakoćom zaustavio Kamplov pokušaj.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar