Bošnjački političari kritizirali su odnos Hrvatske prema BiH, a Slaven Raguž ih je na kraju emisije iznenadio citiranjem izjave iz 1989. godine

Bošnjački političari kritizirali su odnos Hrvatske prema BiH, a Slaven Raguž ih je na kraju emisije iznenadio citiranjem izjave iz 1989. godine

U emisiji “Odgovorite ljudima” na Federalnoj televiziji BiH došlo je do nekoliko verbalnih okršaja gostiju, predsjednika Hrvatske republikanske stranke Slavena Raguža, zastupnika Demokratske Fronte Dževada Adžema i Ramiza Salkića iz predsjedništva SDA.

Bošnjački političari kritizirali su odnos Hrvatske prema BiH, a Raguž ih je na kraju emisije tražio za riječ i pročitao im sljedeću izjavu:

“Mi inzistiramo da se u centar političkog sustava stavi čovjek i građanin, a ne pripadnik pojedine nacionalnosti. Slobode i prava čovjeka i građanina koji može sudjelovati u političkom životu ravnopravno, bez obzira na razlike u pogledu nacionalnosti, vjere, profesije ili bilo kakve druge…su osnovica za razvoj jedne demokratske i moderne europske zemlje.”

Nakon toga je pitao bošnjačke političare slažu li se s tom izjavom. Dževad Adžem rekao je kako je to upravo politika njegove stranke i građanski koncept koji zastupaju, a Ramiz Salkić iz SDA je to potvrdio.

“Ovo vam je rekao Slobodan Milošević 1989. u svome govoru i upravo ste se složili s tim”, rekao im je Raguž te dodao da je “jasno da nema nikakve razlike u odnosu na ono što je prije 30 godina radio Slobodan Milošević i politike njihovih stranaka”, prenose BiH mediji.

Emisiju pogledajte u videu, a ovaj trenutak je oko 53. minute

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar