Bozanić: Što rade državne institucije i sindikati kad radnici ostaju bez plaće?

Bozanić: Što rade državne institucije i sindikati kad radnici ostaju bez plaće?

Što rade državne institucije i što rade sindikati koji ostavljaju da su toliki radnici bez plaće, upitao je kardinal Josip Bozanić na predstavljanju zbornika "Kultura rada u Hrvatskoj. Peti hrvatski socijalni tjedan, Zagreb, 21.-23. listopada 2011.", priopćio je u srijedu Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal je, navodi se u priopćenju, podsjetio na visoku stopu nezaposlenosti, radnike koji ne primaju plaću, mladež kojoj se ne otvara nova perspektiva, te poduzeća i institucije koje propadaju.

Bozanić je ocijenio kako su poboljšanju teškog stanja u društvu pozvani doprinijeti laici aktivni u Crkvi. U tom procesu, smatra Kardinal, prvi potez ne povlači kler jer je on zadužen za poučavanje i produbljivanje socijalnog nauka Crkve, već laici koji će potaknuti nove inicijative.

"Neka predstavljanje zbornika bude znak u kretanju nabolje u našem hrvatskom društvu jer situacija vapi i zove", rekao je Bozanić.

Ocijenio je kako knjiga nudi mnogo dobroga i korisnog sadržaja za hrvatsko društvo te istaknuo kako je čovjek žalostan dok čita knjigu punu sadržaja, a vidi da se stvari nisu pomakle.

Zbornika je u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije i Kršćanske sadašnjosti predstavljen u utorak u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, a osim Bozanića govorili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić, sisački biskup Vlado Košić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i urednik Zbornika Stjepan Baloban, Drago Čengić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever i Petar Lovrić iz Udruge malih i srednjih poduzetnika.

slobodnadalmacija.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar