Božić u suncu, Nova godina u snijegu

Božić u suncu, Nova godina u snijegu

U Bosni i Hercegovini od danas do 25. prosinca prevladavat će stabilno vrijeme sa dosta sunčanih intervala, kazao je Agenciji FENA Bakir Krajinović, stručni suradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Minimalne jutarnje temperature u ovom razdoblju u Bosni će se kretati između minus 2 i 3, a u Hercegovini između 2 i 7 stupnjeva. Maksimalne dnevne u Bosni će dostizati vrijednosti i do deset stupnjeva, a u Hercegovini do 14 stupnjeva Celzija.

Od 25. prosinca do 5. siječnja u Bosni se očekuju nestabilne vremenske prilike s padavinama u vidu susnježice i snijega, a snijeg je povremeno moguć i u Hercegovini.

Osjetan pad temperatura kako u Bosni tako i u Hercegovini očekuje se od 25. prosinca.

Najniže jutarnje temperature očekuju se od 28. prosinca 2014. do 4. siječnja 2015. godine. Vrijednosti koje se prognoziraju u Bosni će se kretati od minus 13 do minus 3, a u Hercegovini minus 7 do minus 1 stupanj Celzija. Dnevne maksimalne temperature u ovom razdoblju u Bosni će se kretati od minus 5 do 0, a u Hercegovini od minus 2 do 5 stupnjeva Celzija.

U srijedu 31. prosinca očekuje se snijeg u većem dijelu u Bosni, dok se u Hercegovini očekuju kiša i susnježica, kazao je Krajinović.

Od 5. siječnja izgledan je prestanak padavina i porast temperatura pri čemu će se u Bosni jutarnje kretati od minus 4 do 0, u Hercegovini od 3 do 6 stupnjeva, dok će najviše dnevne imati vrijednosti u Bosni od minus 1 do 3, a u Hercegovini od 4 do 10 stupnjeva Celzija.
fena

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar