Božićna čestitka fra Mate Topića, dekana Ramskog dekanata

Božićna čestitka fra Mate Topića, dekana Ramskog dekanata

Ne tako davno, a u nekim obiteljima i ovoga Božića, dok se zalogajem pogače umočenim u vino gasilo trojstvo, tri svijeće u pšenici, uz svaki plamen svijeće izrekla bi se po jedna želja ili molitva:

* Za mir i ljubav u obitelji;

* Za zdravlje kućne čeljadi;

* Za dobar urod u ovoj godini.

1. Za mir i ljubav u našoj obitelji koja se jednom riječju zove Rama.

Mir i ljubav su tako jednostavne i sadržajne a tako potrošene riječi. Mir se može dogoditi među nama samo ako se dogodi u meni. Ljubav se može dogoditi u cijeloj Rami samo ako je ima u svakoj našoj obitelji.

2. Za zdravlje kućne čeljadi.

Samo se zdrav čovjek može veseliti. Bolest čovjekova tijela čini čovjeka zabrinutim, prestrašenim i nemirnim. Bolest čovjekova duha čini čovjeka sluđenim i izgubljenim, ponekad suicidnim.

3. Za dobar urod u ovoj godini!

Možemo li išta nazvati dobrim urodom u našoj kući što se zove Rama? Mogu li se ijednom dobrom urodu ili kako se to današnjim rječnikom kaže dobrom projektu danas radovati sva kućna čeljad u našoj kući što je netko davno nazva Ramom?

A betlehemska kuća bila je štalica u kojoj se rodio čovjek Isus, i Božje dijete Isus jest prostor u kojem je jedna obitelj bila sretna zato što su pronašli najjednostavnije pastire obradovane zbog rođenja jednoga novog čovjeka. Neka se i u ovoj našoj štalici po imenu Rama rodi novi čovjek i neka nas to rođenje sve obraduje!

U ime svih župa i župnika ramskog dekanata svim Ramljacima i svim ljudima dobre volje čestitam: Na dobro nam došao Božić i porođenje Isusovo!

Obilje blagoslova, radosti i života podario vam novorođeni Spasitelj u 2016. godini!

fra Mato Topić, dekan Ramskog dekanata

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing