Braća Kvesić, svjetski i europski karate prvaci, u posjetu Rami

Braća Kvesić, svjetski i europski karate prvaci, u posjetu Rami

Ramu iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista, bilo da uživaju u odmaku od gradske vreve, prirodi ili gastronomiji. Neki avanturu pronalaze na jezeru, okolnim planinama ili pak vožnji biciklom, kajacima ili quad-ovima. Mnoge su u Ramu privukle objave na društvenim mrežama, dobre recenzije na platformama za smještaj ili ugostiteljske objekte, a neke jednostavno u Ramu dovode dobra poznanstva. 

Tako je i u svijetu sporta, u foto-patroli smo na jezeru sreli hrvatske karataše, braću Anđela i Ivana Kvesića. U bogatoj sportskoj karate karijeru su skupili mnogo medalja, okitili su se europskim i svjetskim zlatima. Za Ramu naravno znaju, ali ih je ponovno dovelo poznanstvo s braćom Sičaja.

Iako su braća Kvesić nešto duže u sportu i s nešto više odličja, odličnim stopama idu i braća Sičaja, koja nakon prvih FNC medalja kao amaterski borci, izvrsne rezultate nižu i u profesionalnim borbama.

Braća Kvesić dolaze iz Širokog Brijega, školovanje i sportsku karijeru su nastavili u Zagrebu, a Anđelo je Ramski Vjesnik kazao: “Zadnjih osam godina u Zagrebu. Gore smo nastavili studiranje i sportsku karijeru u karate klubu ‘Hercegovina’ u Domu sportova. Brat Ivan je 2018. godine bio svjetski prvak u poluteškoj kategoriji. Bio je i prvi povijesni olimpijac u karateu, peto mjesto. Ja sam prošle godine bio europski prvak, a ove godine sam osvojio Europske igre te sam bio drugi na Svjetskim igrama. Tako da, hvala Bogu, dosta uspješna karijera.”

Foto: HOO/Slobodan Kadić

Neumorni kolekcionari medalja

Braću smo upitali otkud ih u Rami, a Anđelo kaže: “Prije svega, u Ramu smo dolazili i kao mali, na natjecanja u karateu. Dvije tri djevojke iz kluba, koje su također došle trenirati u Zagrebu su iz Rame, Katarina Jeličić, Anita Tadić i Katarina Bilić. Također, braća Sičaja su prije trenirali karate, tako smo se upoznali u Zagrebu. Živimo kvart do kvarta. Često se družimo, pa smo se dogovorili kada budemo na visinskim pripremama na Kupresu s klubom, da ćemo doći u posjet. Stvarno možemo reći da je Rama prelijepa. Nismo dugo, dugo godina bili tu, baš smo se oduševili.”

Braća Kvesić su neumorni kolekcionari medalja s najvećih natjecanja, otkako su u klubu “Hercegovina”, svake godine donesu barem jedno odličje. Anđelo je u lipnju osvojio sedmu medalju s najvećih svjetskih natjecanja.

Foto: Ivan Kvesić (Daniel Lea)

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar