Branka Dijaković: „Trebamo težiti da budemo još bolji“

Branka Dijaković: „Trebamo težiti da budemo još bolji“

Branka Dijaković je studentica prve godine diplomskoga studija novinarstva na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Jedna je od osam dobitnika Dekanove nagrade. Praksu radi na studentskome portalu Treći.ba i na studentskom radiju Treći.

“Uspjeh ne dolazi preko noći, već je rezultat svakodnevnog rada i malih napora”, izjavila je dobitnica Dekanove nagrade Branka.

Ističe da se svaki trud isplati i znanje uvijek nagrađuje i da je Dekanova nagrada za sve dobitnike veliko priznanje njihovoga rada, zalaganja i upornosti.

“Od djetinjstva sam se željela baviti novinarstvom i trudim se da naučim što više i da imam prakse kako bih kasnije spremna mogla izaći na tržište rada”, rekla je Dijaković.

Zadovoljna je sa studijem novinarstva zbog velikoga dijela praktične nastave koja se nudi na studentskome portalu i radiju. S ponosom ističe da su joj profesori velika motivacija jer nesebično prenose svoja znanja.

“Sve moje aktivnosti su vezane uz novinarstvo. Često sam na portalu i radiju i također kada sam kod kuće pokušavam izdvojiti slobodnoga vremena da radim praksu na Radiju Rama”, objasnila je Branka Dijaković.

Kaže da obveze ne utječu na njene ocjene jer se za bitne stvari uvijek vremena pronalazi i ističe da je najvažnije da čovjek radi ono što voli.

“Za Dekanovu nagradu su, mogu reći, najzaslužniji moji roditelji i sestre jer se odriču mnogih stvari kako bih ja mogla studirati pa je ova nagrada bila prilika da im se nekako zahvalim”, rekla je Branka.

Katarina Viktorija Mabić
Treći.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar