Brkić za Dnevnik 3: Hrvatska mora iskreno skrbiti o Hrvatima u BiH

Brkić za Dnevnik 3: Hrvatska mora iskreno skrbiti o Hrvatima u BiH

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić je sinoć za HRT-ov Dnevnik 3 komentirao situaciju i atmosferu nekoliko dana uoči izbora u Stocu.
S kolegama iz HDZ-a BiH obišli smo kolege u Stocu, razgovarali s ljudima iz tog mjesta. Bili su to konstruktivni razgovori, kazao je Brkić.

Ono što hrvatski narod želi u BiH, u skladu s tim i u Stocu – to je mir, sigurnost, stabilnost, pravda i istina. Želja je hrvatskog naroda da izbori, koji se nažalost ponavljaju zbog izgreda koji su se dogodili lani u listopadu, proteknu u demokratskom ozračju i da svatko ima pravo iskazati svoju demokratsku volju. Duboko smo uvjereni da će HDZ zajedno sa svojim koalicijskim partnerima pobijediti na tim izborima i nastaviti s provođenjem onih programa i projekata koje su provodili do sada. HDZ je ondje i do sada imao odgovornost za vodstvo Stoca, izjavio je Brkić nakon posjeta Stocu.
Na pitanje što tamošnji Hrvati očekuju od Republike Hrvatske Brkić je rekao: Hrvati u BiH su bezuvjetnu ljubav uvijek darivali Hrvatskoj, uvijek su se žrtvovali bez ikakvih protuusluga, da tako kažem, u odnosu na hrvatsku državu. Spomen hrvatske države pobuđuje emocije kod Hrvata u BiH. Mislim da bi na tom domoljublju i mi Hrvati u Hrvatskoj trebali puno toga učiti. Trebala bi Hrvatska na neki način vratiti svu onu ljubav i sav onaj doprinos od početka Domovinskog rata koji su Hrvati iz BiH dali prema Hrvatskoj jer je Hrvatska matična domovina Hrvata. Mi smo jedan nedjeljiv narod koji se nalazi u dvije domovine.

Stabilnost BiH i opstojnost Hrvata u BiH, sigurnost Hrvata u BiH isto tako je i stabilnost Hrvatske, kako gospodarska tako i sigurnosna. Hrvatska uz ovu ustavnu obvezu koju ima prema Hrvatima u BiH, mora imati i tu emocionalnu obvezu, mora zaista iskreno skrbiti o Hrvatima u BiH, izjavio je između ostalog Milijan Brkić  za Dnevnik 3.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar