• Brotnjaci pješice hodočastili u Ramu
  • Brotnjaci pješice hodočastili u Ramu

Brotnjaci pješice hodočastili u Ramu

Nekako smo navikli objavljivati i čitati vijesti u kojima su se pojedini hodočasnici ili hodočasničke grupe iz različitih udaljenih mjesta odlučili na hodočašće u Međugorje. Ova vijest je potpuno obrnuta, naime članovi molitvene grupe „Gospa Majka moja“ koju čine župljani i vjernici iz okolnih župa, pješice su hodočastili Gospinom svetištu na Šćitu – Rama.

Interesantno je da su cijeli put od Međugorja do Rame pješačili, ali ne cijeli put odjedanput, nego su ga podijelili u 7 dionica: od Međugorja, preko Širokog, Izbičnog, Sutine, Blidinja, Kedžare, pa do crkve na Šćitu, koje su hodali, molili i prikazivali u sedam različitih dana. Svaki put bi nastavljali od mjesta na kojem su prošli puta stali. Na uočnicu Male Gospe, 7. rujna odhodali su završnu dionicu ovog hodočašća koja je bila duga oko 16 km.

Zadnju dionicu su organizirali tako da su već oko 16,00 sati stigli na Šćit, malo se okrijepili domaćim pitama, a zatim su prisustvovali svetoj misi Uočnici koja se slavila u crkvenom dvorištu, a koju je predvodio prof. dr. Željko Tanjić – rektor HKS – Zagreb, a pjevanjem uveličale članice etno skupine „Čuvarice“.

Inače članovi molitvene grupe „Gospa Majka moja“ svakog tjedna pješice hodočaste do Šurmanaca (crkva Milosrdnog Isusa), Humca (svetišta sv. Ante) i Studenaca (svetišta Srca Isusova), a ovakav način i ovako dugi put bio je i za njih jedno novo iskustvo i poseban izazov. Ipak svaki put su se s puno radosti i zajedništva okupljali na hodnju, posebno nošeni nakanom svake njihove molitve i hodočašćenja – a to je NA GOSPINE NAKANE!

Posebno dirljiv trenutak hodočašća bio je početak svete mise Uočnice Male Gospe, kada su „Čuvarice“ za uvodnu pjesmu u misno slavlje zapjevale međugorsku himnu “Došli smo ti Majko draga…“. Bio je to za svakoga od njih kao jedan „Gospin nebeski znak“ da ih pozdravlja, prepoznaje i čeka u svim njezinim svetištima na svijetu.

U ovim vremenima nesigurnosti, nezaposlenosti, brige, a za neke očaja i straha od budućnosti, članovi molitvene grupe „Gospa Majka moja“ pokazuju ispravan vjernički stav – nasuprot brigama i očajavanju staviti se u Gospinu službu apostola koji molitvom i hodočašćenjem žele služiti Gospinim potrebama i nakanama za spasenje svijeta.

medjugorje-info.com

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar