U Bugojnu otvoren Božićni sajam

U Bugojnu otvoren Božićni sajam

Božićni sajam, koji po četvrti put organizira bugojanski ogranak Matice hrvatske, otvoren je u petak, 16.12.2016.g. u nazočnosti velikog brojaposjetitelja.
-Željeli smo donijeti ugođaj Božića na ulice našeg grada. Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u programu, koji je ove godine još sadržajniji, kazao je predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Bugojnu Antonio Džolan, javlja Fena.
Zahvalio je sudionicima sajma, i svima onima koji su doprinijeli njegovom organiziranju, istaknuvši da se radi o  “zahtjevnom projektu koji traži mnogo odricanja, volontiranja i dobre volje svih članova, simpatizera i prijatelja Matice hrvatske”.
S nadom da će manifestacija proteći u blagdanskom duhu i u najboljem redu, dobrodošlicu nazočnima poželio je i bugojanski župnik fra Zoran Tadić.
Uime Središnjice Matice hrvatske iz Zagreba prigodnim riječima obratio se potpredsjednik Damir Barbarić koji je nešto kasnije za sve zainteresirane u maloj sali KSC-a održao predavanje o temi “Što znači čitati”.
Podsjetio je da će Matica hrvatska u 2017.  proslaviti 175 godina djelovanja, i pohvalio rad bugojanskog ogranka, koji postaje sve značajniji.
– Vjerujemo da će svojim primjerom učiniti da se duh Matice na ovim prostorima još više širi i snaži, istaknuo je.
Uz želju da božićne praznike provedu uz svoje obitelji i podjele radost i zadovoljstvo s prijateljima, sajam je službeno otvorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.
–  Kad čuvamo svoju tradiciju, onda nam je lako graditi obitelj, zajednicu i državu BiH, poručio je Ajkunić.
Svečanost su uveličali članovi Vokalne skupine “Arabella” iz Prozora-Rame, te domaćini, folklorna skupina HKD “Napredak”  i učenici Prve osnovne škole “Jaklić”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar