Bužimskoj SDA zasmetao plakat s božićnom čestitkom

Bužimskoj SDA zasmetao plakat s božićnom čestitkom

Općinska organizaciija SDA Bužim izrazila je nezadovoljstvo zbog postavljanja plakata u ovom gradu na kojem se čestita Božić i Nova godina. – javlja Klix.ba

Kako su rekli, mnoge Bužimljane ovih dana interesira kome premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić čestitaju Božić u Bužimu s velikog bilboard plakata koji je postavljen u centru Bužima kod firme Saniteks.

“Ovo je po prvi put da se ovakav plakat postavi u Bužimu, što je izazvalo revolt mnogih građana, s obzirom da je Bužim čisto bošnjačka sredina i da su ovakvi plakati doživljeni kao provokacija za sve koji žive u Viteškom gradu Bužimu”, kažu u sramotnom saopćenju iz lokalne SDA.

Dodali su da traže da se isti plakat o trošku nalagodavaca hitno ukloni iz Bužima.

“Obzirom da premijer kantona ima dva savjetnika iz Bužima tražimo da se izvinu svim Bužimljanima zbog ovakvog provokativnog plakata koji nema nikakvu svrhu i dodatno provociraju naše sugrađane”, dodaju iz SDA.Na kraju su rekli da smatraju da se ovakva praksa više nikad ne može i ne smije ponoviti u Bužimu.

“Ako ovo dozvolimo sada, iduće godine ne bi nas začudilo da u centru grada donesu slamu i jaslice”, zaključuju u SDA.

Kako su nam javili čitaoci, plakat je večeras uklonila grupa građana. Jedan od njih nam je poslao fotografiju na kojoj se vidi uklanjanje spornog plakata.

Iz policijske stanice Bužim nisu nam mogli potvrditi ovu informaciju.

“Nemamo nikakvih informacija o tome”, rečeno nam je u Policijskoj stanici Bužim.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar