Čarobni Messi otključao, Neymar ‘zakucao’ Bayern

Čarobni Messi otključao, Neymar ‘zakucao’ Bayern

Kad više ništa nije prolazilo, Barceloni se ukazao Messi koji je u 77. i 80. minuti svladao Neuera. Ivan Rakitić asistirao je Messiju za drugi gol, a igrao je do 82. minute.
 

Dugo se Barcelona mučila protiv oslabljenog Bayerna , tražila put do mreže, zaustavljao je Katalonce "krakati" Manuel Neuer, kombinirala je Enriqueova momčad, tražila put do suparničke mreže. A onda je cijela utakmica stala u dva genijalna trenutka Lionela Messija. Čarobni je Argentinac u tri minute dva puta "otključao" tako dobro čuvana Bayernova vrata, svladao je Neuera u 77. i 80. minuti.

Bivši trener Barcelone Pep Guardiola gledao je kako ambicije njegove momčadi nestaju pod Messijevim kopačkama… A da sve bude gore za Bayern, u 4. minute sudačke nadoknade, Neymar je gotovo riješio pitanje putnika u finale pogotkom za konačnih 3:0.

Tako je završila prva polufinalna utakmice Lige prvaka, Barcelona ima veliku prednost uoči uzvrata sljedećeg utorka. A Messi je sa 77 golova preskočio Cristiana Ronalda i ponovno vratio naslov najboljeg strijelca u povijesti ovog natjecanja.

Krenula je Barcelona uraganski protiv oslabljenog Bayerna koji u ovoj utakmici nije mogao računati na pomoć Robbena, Riberyja, Alabe… Preveliki hendikep za goste koji su na kraju završili utakmicu bez udarca u okvir gola.

Silan pritisak u početnim minutama, u kojemu Bavarci praktički nisu uspjeli izaći sa svoje polovice terena ipak nije doveo do vodstva. Barcelona je osjećala silno samopouzdanje, s osam pobjeda u nizu u Ligi prvaka i prosječno postignutih 2,5 golova po utakmici. No, Bayern je suparnik koji joj definitivno ne odgovara, dosad su Bavarci u osam utakmica bili slavili pet puta uz dva remija i jedan poraz od Barce. K tome, dva puta su izbacili Katalonce iz polufinala Lige prvaka 2013. i Kupa Uefa 1996. No, Barca je odlučila okrenuti "povijesni kotač".

Uzvratna utakmica na rasporedu je 12. svibnja u Muenchenu.
BARCELONA – BAYERN MUENCHEN 3-0 (0-0)

BARCELONA. Camp Nou – 95.000 gledatelja. Sudac: Nicola Rizzoli (Italija).
Strijelci: 1-0 Messi (77), 2-0 Messi (80), 3-0 Neymar (90+4)Žuti kartoni: Dani Alves, Pique, Neymar/Xabi Alonso, Benatia, Bernat
BARCELONA: Ter Stegen – Dani Alves, Pique, Mascherano (od 89. Bartra), Jordi Alba – Rakitić (od 82. Xavi), Busquets, Iniesta (od 87. Rafinha) – Messi, Suarez, Neymar
BAYERN MUENCHEN: Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat – Xabi Alonso – Lahm, Schweinsteiger – Mueller (od 79. Goetze), Lewandowski, Alcantara
hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar