Časna sestra dominikanka nominirana za nagradu Najbolji viralni trenutak

Časna sestra dominikanka nominirana za nagradu Najbolji viralni trenutak

Najpoznatija američka zabavno-sportska mreža ESPN nominirala je s. Mary Jo Sobieck za nagradu Najbolji viralni trenutak, nakon što je bacila nevjerojatnu zakrivljenu loptu na Chicago White Sox bejzbol utakmici kolovoza 2018.

ESPY (Excellence in Sports Performance Yearly – Izvrsnost godine u sportskoj izvedbi), koja prepoznaje vrhunska sportska postignuća tijekom kalendarske godine, organizira javno glasovanje za izvrsnost u različitim kategorijama.

„To je na neki način nestvarno“, rekla je s. Mary Jo za Religion News Service, nakon što je nominirana za „najbolji viralni trenutak“. Ona je, naime, američke gledatelje koji iznimno vole bejzbol zadivila kada je na utakmici na Chicago White Sox stadionu, bacila lopticu zakrivljenom putanjom kako to čine vrsni bejzbolaši.

 

„Odrastajući željela sam biti atletičarka, a sada kada znam da sam uvrštena u ovu nagradu – fenomenalno je!“, prokomentirala je ova dominikanka koja predaje teologiju na Marian Catholic High School u gradu Chicago Heights, u saveznoj državi Illinois. Dodala je kako je nekoć sanjala postati profesionalna sportašica i natjecati se na Olimpijadi.

„Sport me je svu zaokupljao. To je bila moja vatra“, kazala je, ali potom objasnila kako je Bog imao druge planove za nju te je u dobi od 25 godina stupila u samostan sestara dominikanki.

Na kraju je istaknula da je „uzbuđena vidjeti kako Bog koristi darove i preokupacije“, za koje vjeruje da joj je dao, te se nada da će to biti ohrabrenje i za druge.

„Ne smijete odustajati od svojih darova ili stvari o kojima sanjate“, rekla je s. Mary Jo zaključivši: „Bog uključuje sve naše darove onda kada On to želi učiniti!“

KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar