CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Obavijest o dodjeli dječjeg dodatka za djecu s teškoćama u razvoju

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Obavijest o dodjeli dječjeg dodatka za djecu s teškoćama u razvoju

Javna ustanova Centar za socijalni rad Prozor-Rama obavještava da je počela primjena Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom HNŽ/K kojim je regulirano pravo na Dječji dodatak za djecu s teškoćama u razvoju ili invaliditetom.
Pravo na navedeni dječji dodatak ostvaruju djeca s teškoćama u razvoju ili invaliditetom do 18. godine života ili najdulje do 26. godine života, ako su na redovnom školovanju.
Pravo na navedeni dječji dodatak djeca ostvaruju neovisno o prihodima domaćinstva i neovisno o tome da li već ostvaruju pravo na dječji dodatak po federalnim propisima.
Dokazi o teškoćama u razvoju ili invaliditetu su:
  • Nalaz, ocjena i mišljenje Stručnog povjerenstva za utvrđivanje preostale sposobnosti i kategorizaciju djece ometene u fizičkom ili psihičkom razvoju
  • – ili: Nalaz, ocjena i mišljenje Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja
  • – ili: Nalaz i mišljenje Stručnog tijela sukladno pravilniku kojim je uređen postupak procjene, praćenja i upućivanja djece s teškoćama ili invaliditetom.
Iznos dječjeg dodatka je 19 % minimalne plaće, što trenutno iznosi 113,24 KM.
Zahtjev možete podnijeti u Centru za socijalni rad.
“Pripremili smo za vas obrasce zahtjeva i informaciju o potrebnoj dokumentaciji. Za sva dodatna pitanja vam stojimo na raspolaganju”, poručuju iz Centra.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar