Češka i SAD odustali od Svjetskog rukometnog SP-a

Češka i SAD odustali od Svjetskog rukometnog SP-a

Nakon Češke od nastupa na Svjetskom prvenstvu rukometaša u Egiptu odustala je i reprezentacija SAD, a umjesto njih u turnir će uskočiti Sjeverna Makedonija i Švicarska, potvrdila je Međunarodna rukometna federacija (IHF).

Obje reprezentacije odustale su zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.

Američki rukometni savez službeno je priopćio da povlači svoje sudjelovanje na 27. Svjetskom prvenstvu nakon nekoliko pozitivnih rezultata nakon obveznih COVID-19 testova prije njihovog odlaska u Egipat.

SAD su postale druga reprezentacija koje je zbog koronavirusa odustala od nastupa u Egiptu nakon što je Češka ranije u utorak bila prisiljena otkazati svoje sudjelovanje.

Češka je na zadnjem testiranju imala 12 covid-pozitivnih igrača, a pozitivan test imao je i izbornik Jan Filip, te njegov asistent Daniel Kubeš.

“Otkazivanjem sudjelovanja na prvenstvu donijeli smo vjerojatno najtežu odluku koju je svatko od nas donio u vezi s rukometom. Međutim, situacija oko reprezentacije apsolutno je kritična. Nismo željeli ulaziti ni u kakvu nedostojanstvenu situaciju “, kaza je direktor češke reprezentacije Daniel Curda.

Prema Pravilniku IHF-a vezanom za COVID-19 za Svjetsko prvenstvo, prva zamjena je Sjeverna Makedonija koja će uskočiti u skupinu G u kojoj su Švedska, Egipat i Čile.

“Sjeverna Makedonija bila je u pripravnosti kako bi sudjelovala u slučaju da se neka momčad povuče u bilo kojem trenutku, a nedavno je imala nekoliko trening utakmica,” kazao je jedan od čelnika SP-a Khaled Fathy.

Umjesto Sjedinjenih Država u skupini E, zajedno s Francuskom, Norveškom i Austrijom igrat će reprezentacija Švicarske.

Međunarodna rukometna federacija stavila je šest momčadi u pripravnost u slučaju da se povuku druge momčadi, a na njemu su uz Sjevernu Makedoniju i Švicarsku još i Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina i Srbija.

Svjetsko prvenstvo počinje danas utakmicom Egipat – Čile.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing