Cestarina neće poskupjeti

Cestarina neće poskupjeti

Cijena putarine za korištenje autoputeva u Federaciji BiH ostat će ista. Uprava ove Autocesta Federacije odlučila je da nakon ulaska sustava obračuna PDV-a porez plaćaju iz vlastitih resursa kako građani Federacije koji koriste autoput ne bi morali plaćati veću cijenu.

– Cestarina u Federaciji u sljedećem razdoblju neće poskupjeti, kazao je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić na današnjoj konferenciji za novinare koju je organizirao nakon što je ova kompanija nedavno ušla u sustav PDV-a.

Kao što je poznato Uprava za neizravno oporezivanje BiH 21. travnja donijela je rješenje da se JP Autoceste FBiH po službenoj dužnosti upišu u registar obveznika PDV-a.

– Uprava Autocesta poduzela je sve mjere kako ne bi došlo do poskupljenja cestarina u sljedećem razdoblju. Na mjesečnoj razini mi ćemo plaćati PDV iz svojih sredstava za cestarinu kao i za građane koji su oslobođeni plaćanja cestarine. Uprava će ovu odluku dostaviti nadležnom ministarstvu i Vladi kao preporuku u rješavanju ovog problema, rekao je Karić..

Dodao je kako su građani dugo čekali na autocestu i trebaju biti u mogućnosti koristiti je. Karić je istaknuo da će kao posljedica uvođenja u sustav PDV-a doći do umanjenja dobiti ove kompanije i to do 5 milijuna KM godišnje. Međutim, naglasio je kako konačnu odluku za daljnjie razdoblje u vezi s visinom cestarine treba donijeti Vlada FBiH.

Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić je najavio da će u srijedu u vezi ovog problema održati sastanak s resornim ministrom i premijerom FBiH.
Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar