Čestitka načelnika općine dr. Joze Ivančevića ravnateljima škola i prosvjetnim radnicima

Čestitka načelnika općine dr. Joze Ivančevića ravnateljima škola i prosvjetnim radnicima

Svjetski dan učitelja se obilježava svake godine 5. listopada. Nositelj obilježavanja Dana učitelja je Education International, svjetska krovna sindikalna organizacija obrazovnih sindikata koja broji 32 milijuna članova. Stoga je ovaj dan prigoda za ukazivanje na rad učitelja i nastavnika koji je iznimno važan za ukupan razvoj društva. Nakana je obilježavanja Svjetskog dana učitelja dati potporu nastavnicima  u njihovu obavljanju odgovorne zadaće te naglasiti važnost njihove profesije i obrazovanja čiji su oni nositelji. Zbog toga se taj dan obilježava u 178 zemalja svijeta. Tim povodom načelnik općine dr. Jozo Ivančević je uputio čestitku ravnateljima škola u općini Prozor-Rama, kao i svim prosvjetnim djelatnicima.

U ime Općine Prozor-Rama, kao i u svoje osobno, upućujem iskrene čestitke svim prosvjetnim radnicima u našoj općini, ravnateljima škola, ali i svim njihovim stručnim suradnicima i odgajateljima u odgojno-obrazovnim ustanovama. Želim istaknuti da je posao koji obavljate izrazito plemenit i odgovoran.

Izražavam zahvalnost na strpljenju i trudu koji ulažete da biste našu djecu kroz nove školske, ali i životne spoznaje, doveli do toga da budu izgrađene osobe kako bi kao nove generacije kreirale bolju i svjetliju budućnosti za sve nas.

Ovogodišnje obilježavanje Dana učitelja zaslužuje i posebnu čestitku zbog izuzetno turbulentnog vremena uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Svjedočili smo zatvaranjima škola, nemogućnosti održavanja nastave uživo, učenje na daljinu i korištenje računalnih alata, razlozi su to zbog kojih prosvjetni radnici zaslužuju posebnu čestitku i priznanje, jer su izmogli snage i strpljenja za prenošenje znanja i komunikaciju na jedan novi način.

Načelnik općine dr. Jozo Ivančević

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar