Četvro priznanje za istu ulogu: Hadžihafizbegović nagrađen i u Minsku

Četvro priznanje za istu ulogu: Hadžihafizbegović nagrađen i u Minsku

Glumac Emir Hadžihafizbegović osvojio je za glavnu mušku ulogu u filmu "Takva su pravila" još jednu nagradu – na 21. međunarodnom filmskom festivalu u Minsku, što je mu je četvrto priznanje za glumačko ostvarenje u tom filmu redatelja i scenarista Ognjena Sviličića.

Za ulogu oca mladića kojega netko od vršnjaka bez povoda pretuče na cesti, što dovede do tragičnih posljedica i okolnosti u kojima ravnodušne državne institucije nimalo ne pomažu jer – "takva su pravila", Hadžihafizbegović je već nagrađen na festivalima u Veneciji, Cottbusu i Stockholmu.

Uz njega glume Jasna Žalica, te Hrvoje Vladisavljević i Veronika Mach.

Direktorica fotografije bila je Crystel Fournier, montažer Atanas Georgiev, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Katarina Zaninović, a dizajneri zvuka Tomislav Gašparić i Jean-Guy Veran.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije.

Producenti filma su hrvatski MaXima Film, francuski KinoElektron, a koproducenti srpski Biberche Productions i makedonski Trice Films. Direktorica fotografije je Crystel Fournier, montažer Atanas Georgiev, scenogra f Ivan Veljača, kostimografkinja Katarina Zaninović, a dizajneri zvuka Tomislav Gašparić i Jean-Guy Veran.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije i francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju (CNC) – fonda Aide aux cinemas du monde.

Festival u Minsku, njegovo 21. izdanje, održalo se od 7. do 14. studenoga. Riječ je godišnjoj manifestaciji koja se održava u studenom, a sastoji se od konurencije igranih i dokumentarnih filmova, te radova za djecu. Ovogodišnji Grand Prix osvojio je ukrajinski film "The Tribe" Miroslava Slaboshpytskiya.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar