Cijeli Mostar zbog vjetra ostao bez struje. Čupao je drveće, nosio krovove

Cijeli Mostar zbog vjetra ostao bez struje. Čupao je drveće, nosio krovove

CIJELI Mostar ostao je sinoć bez električne energije zbog problema izazvanih orkanskom burom koja je prevrnula i dvije prikolice tegljača te iščupala velik broj drveća, a snježni nanosi su u sjevernom dijelu Hercegovine posve prekinuli promet između pojedinih općina.

Oko 23.20 sati nestalo je struje u Mostaru, središtu Hercegovine koje je gotovo u cijelosti utonulo u mrak. Napajanje su imale samo bolnice, policija i druge Hitne službe. Do prekida je došlo, kako navode lokalni mediji, zbog puknuća elektrovodova.

Vjetar radio kaos, padao i snijeg

Nakon pet minuta ponovno je uspostavljena opskrba električnom energijom. Olujni vjetar je u središtu grada iščupao desetke drveća te posve prekinuo promet u pojedinim ulicama, a u prigradskom naselju Bišću Polju prevrnuo dvije prikolice tegljača.

U Grudama je vjetar sa zgrade telekom operatera HT Mostara odnio čitavu krovnu konstrukciju. Jednako kao na stadionu nogometnoga kluba u Posušju.

Zbog snijega i snažnog vjetra koji stvara nanose zatvorena je prometnica između Tomislavgrada i Rame, a gotovo je nemoguće prometovati preko Kupresa, poznatog zimovališta.

Kako su izvijestili iz Automoto saveza (SM) u BiH sa sjedištem u Mostaru, snijeg koji od sinoć pada zajedno sa snažnim udarima vjetra stvara gotovo nemoguće uvjete za vožnju.

Vjetar vrlo brzo stvara nanose na cesti, zbog čega je vidljivost svedena na minimum.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing