Čilić najavio Masters: Bilo bi lijepo završiti sezonu u Top 5

Čilić najavio Masters: Bilo bi lijepo završiti sezonu u Top 5

Bilo bi lijepo završiti sezonu u Top 5, izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Zagrebu, uoči svog premijernog nastupa na velikom ATP World Tour finalu koje će se od 9. do 16. studenoga održati u londonskoj O2 Areni.

Ovo je poslastica sezone. Prelijep je osjećaj biti među osmoricom najboljih na svijetu. Pokušat ću okruniti sezonu na najljepši mogući način, ako je moguće još jednim lijepim rezultatom, rekao je Čilić koji je svoje mjesto među osmoricom najboljih tenisača svijeta izborio zahvaljujući trijumfu na ovogodišnjem US Openu.

Imao sam najbolju sezonu u karijeri, igrao sam stvarno fenomenalno. Taj osvojeni Grand Slam naslov dao mi je strašno veliko samopouzdanje za daljnji tijek karijere, a i pokazatelj je da sam napravio doista ogroman posao sa svojim timom, sa Goranom. Prije sezone smo rekli da nam je cilj povratak u Top 10 i podizanje igre na viši nivo, i u tome smo stvarno uspjeli, sažeo je Čilić cijelu sezonu u nekoliko rečenica.

Zahvaljujući naslovu na US Openu osigurao je nastup u Londonu prije posljednjeg turnira u pariškom Bercyju, što mu je omogućilo da ga propusti kako bi što bolje zaliječio ozljedu nadlaktice s kojom ima problema još od ljeta.

Dobro su mi došla posljednja dva, tri tjedna da se pripremim i odmorim te da se ozljeda stabilizira. Nije još maksimalno zaliječena, ali izdržat će još jedan turnir.

Plasman na završni turnir sezone Čilić je na rang listi svojih životnih dometa stavio na drugo mjesto, odmah iza trijumfa u New Yorku: Osvajanje Grand Slama je ogroman pothvat. Evo, od preostale sedmorice koji će igrati u Londonu, njih trojica još nisu osvojili Grand Slam naslov. Ovo je poslastica za kraj sezone i teško da može biti ljepši osjećaj.

Uoči ždrijeba Čilić je poželio izbjeći skupinu u kojoj će igrati Novak Đoković, međutim njegova želja nije uslišana. Osim branitelja naslova s posljednja dva izdanja, koje je osvojio bez poraza, Čilić će igrati protiv Stanislasa Wawrinke i Tomaša Berdycha.

Dobro je što su Đoković i Federer još uvijek u borbi za broj 1 na kraju sezone. To će donijeti dodatnu dozu zanimljivosti u svim mečevima. Đoković i Federer su prvi favoriti za naslov, a svi ostali smo u nekakvoj sličnoj poziciji.

Čilić će u London donijeti gotovo perfektan ovogodišnji omjer u mečevima odigranim u dvorani (16-1): To mi donosi dosta samopouzdanja, iako svi će mečevi biti protiv sedmorice najboljih. Bit će to puno veći zalogaj, ali svakako mi može pomoći.

Dobar nastup u Londonu, gdje se može zaraditi čak 1500 bodova za naslov bez poraza, Čilića mogu dovesti i do četvrtog mjesta na završnoj ATP ljestvici za 2014. godinu.

Nažalost, svi oko mene su dobro odigrali u Parizu pa su mi malo pobjegli. Sama činjenica da sam na jednom turniru osvojio 2000 bodova otvara mi mogućnost da sljedeće sezone do US Opena stignem među pet, četiri na svijetu. Ako budem igrao konstantno i solidno, to je neki normalan korak koji bi se trebao dogoditi. A bilo bi stvarno lijepo i ovu sezonu završiti u Top 5, zaključio je Čilić.
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar