Čilić za polufinale Wimbledona protiv Đokovića

Čilić za polufinale Wimbledona protiv Đokovića

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić će za ulazak u polufinale najpoznatijeg svjetskog teniskog turnira Wimbledona ipak igrati protiv branitelja naslova Novaka Đokovića. Najbolji svjetski tenisač uspio je u dvodnevnom okršaju nadigrati Južnoafikanca Kevina Andersona sa 6:7 (6), 6:7 (6), 6:1, 6:4 i 7:5.

Južnoafrikanac je u ponedjeljak namučio Đokovića, koji nije imao lijeka za izvrsne servise Andersona te su prva dva seta pripala južnoafričkom tenisaču u tie-breaku (8:6 i 8:6). No, tada je krenuo preokret. Prvo je dobio treći set za samo 24 minute sa 6:1, a zatim i četvrti sa 6:4. No, više nije bilo vremena za još jedan set pa je tako dvoboj nastavljen u utorak.

Ni u nastavku susreta Đoković nije igrao previše dobro. Pritiskao je servis Andersona, ali ga je uspio slomiti tek u 11. gemu i zatim je uspio osvojiti svoj servis za pobjedu.

Tako ćemo u srijedu gledati reprizu prošlogodišnjeg četvrtfinala Wimbledona, odnosno okršaj Đokovića i našeg Čilića. Najbolji hrvatski tenisač pokušat će u tom susretu stići do prve pobjede protiv Đokovića koji je dobio svih 12 dosadašnjih mečeva.

Prijenos dvoboja između Čilića i Đokovića gledajte oko 18 sati u srijedu na HTV 2

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar