"Cilj su kvalifikacije za Olimpijske igre"

"Cilj su kvalifikacije za Olimpijske igre"

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se danas u Zagrebu kako bi nanovo krenula put Umaga na drugu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo koje počinje 15. siječnja u Kataru. 



Cilj koji smo si zadali je odlazak u kvalifikacije za Olimpijske igre, a poslije toga ćemo zadati novi cilj. Trenutno razmišljamo kako da se što  bolje pripremimo i ukomponiramo i razmišljamo samo o prvoj utakmici, a to je Austrija. Naš sustav se zna i nećemo otići od toga, on je nama donio rezultate, no  neke stvari ćemo nadograditi. Sve će se  bazirati na obrani i trčanju, izjavio je izbornik rukometaša Slavko Goluža. 


Moram zahvaliti Rukometnom savezu Srbije koji nam je izašao ususret, a neću govoriti o Mađarima koji su ispali nekorektni prema nama jer smo sve bili s njima dogovorili i bili smo u situaciji da nismo imali protivnike, a Srbija je na našu zamolbu uskočila i te dvije utakmice će nam dobro doći, rekao je izbornik osvrnuvši se na pripremne utakmice sa Srbijom koje će naši rukometaši odraditi 9. i 10. siječnja u Umagu i Rijeci. 
Najbolji hrvatski igrač Domagoj Duvnjak jedva čeka da počne SP: Osjećam se odlično i jedva čekam da krenu pripreme i prvenstvo. Naša skupina možda nije toliko atraktivna, ali je nezgodna. Nema lakog protivnika, ali nadam se da će to dobro izgledati. Primarni cilj nam je biti među sedam-osam, koliko ih ide u kvalifikacije za Rio, a poslije ćemo vidjeti, nadam se da ćemo doći do polufinala.



Reprezentativni vratar Mirko Alilović smatra kako treba biti oprezan sa svim protivnicima u skupini: Bazične pripreme bile su naporne, ali to smo dobro prošli, odmorili se dva dana i sada idemo na taktički dio i tempiranje forme za Katar. Skupina je varljiva, svi su kao neki autsajderi, i Austrija i BiH koje su prvi put tu, ali moramo biti jako oprezni jer će svi biti "napaljeni" na nas. Treba i s Austrijom oprezno koja je prošla Norvežane i s BiH koja je prošla Island, ali i s Makedoncima koji su svima neugodni i nevjerojatno su fanatični. Tunis nas je pak "prebio" u Londonu, tako da treba biti oprezan i ići utakmicu po utakmicu.
hrt.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing