Civilna zaštita HNŽ-a poziva građane na dodatni oprez

Civilna zaštita HNŽ-a poziva građane na dodatni oprez

Na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) trenutno nema poteškoća s nešto obilnijim padalinama u proteklih nekoliko sati, ali se građane poziva na dodatni oprez, potvrdio je za Fenu glasnogovornik Civilne zaštite (CŽ) HNŽ-a Pero Pavlović.

Pavlović je kazao kako prema dosad prikupljenim podacima i pristiglim informacijama u Operativni centar županijskog stožera CŽ-a nema nikakvih izvanrednih okolnosti.

– Mi u ovom trenutku nemamo saznanja da je na području naše županije potrebno raditi bilo što izvanredno, ali nije na odmet uvijek biti oprezan. Razina vode u koritima rijeka u HNŽ-u je na prihvatljivoj razini te će se nastaviti pratiti na mjernim stanicama – kazao je Pavlović.

Također, pozvao je građane na dodatni oprez zbog meteoroloških najava obilnijih padalina u danima koji dolaze.

– Civilna zaštita je putem Operativnog centra i putem jedinica lokalne samouprave i civilnih zaštita jedinica lokalne samouprave pozvala građane na dodatni oprez s obzirom na to da meteorolozi najavljuju jedan period nešto obilnijih padalina pa su iz tog razloga ova upozorenja upućena na vrijeme – kazao je Pavlović.

Iako na području HNŽ-a nema potrebe za izvanrednim akcijama, Pavlović je ocijenio kako se preventivne mjere zaštite od mogućih poplava poduzimaju na mjestima gdje je to potrebno uraditi i da u tim radnjama sudjeluju sva nadležna tijela.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar