• Članovi Dramskog ansambla KSC-a na seminaru “Stvaramo kazalište” na otoku Školjić
  • Članovi Dramskog ansambla KSC-a na seminaru “Stvaramo kazalište” na otoku Školjić
  • Članovi Dramskog ansambla KSC-a na seminaru “Stvaramo kazalište” na otoku Školjić

Članovi Dramskog ansambla KSC-a na seminaru “Stvaramo kazalište” na otoku Školjić

Članovi Dramskog ansambla Kulturno-sportskog centra Prozor-Rama Milan Topić i Marija Šimunović sudjeluju na seminaru “Stvaramo kazalište”, koji se održava  na otoku Školjić u Hrvatskoj.

Naime, Hrvatska matica iseljenika i u 2018. godini održava seminar za voditelje kazališnih (dramskih) grupa koji djeluju izvan Hrvatske. Seminar je zamišljen kao radionica  za poduku onih koji žele proširiti i obogatiti svoje znanje, kao i za one koji tek žele osnovati kazališnu grupu. Tijekom osmodnevnog učenja, stvaranja i druženja polaznici će dobiti mnogo korisnih savjeta i usvojiti praktična znanja koja mogu lako primijeniti u svom radu.

Seminar, kao i proteklih godina, vodi redateljica iz Zagreba Nina Kleflin. Kao iskusni redatelj, koji iza sebe ima stotinjak režija, ali i kao prokušani pedagog i predavač (predavala je glumu i režiju i na Sveučilištu Carrnegie Mellon u SAD), ona će polaznike, predavanjima i pokusima, provesti kroz sve faze nastanka jedne kazališne predstave.

Ove godine Hrvatska matica iseljenika stipendira jednog polaznika seminara iz Bosne i Hercegovine i izbor je pao na Ramu, dok troškove boravka na seminaru  drugog polaznika snosi Općina Prozor-Rama. (seminar je besplatan, plaća se smještaj)

– Sretni smo što nam se ukazala prilika za pohađanje ovakvog jednog seminara i bila bi prava šteta ne iskoristiti je, kazao nam je Milan Topić, jer će nam ovo iskustvo i nova poznanstva jako koristiti u budućem radu našeg ansambla.

– Želim zahvaliti svima koji su nam ovo omogućili, Hrvatskoj matici iseljenika, a posebno Općini Prozor-Rama i načelniku dr. Jozi Ivančeviću, koji od osnivanja ansambla podržavaju naš rad, istaknuo je Milan.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar