Čović: Građanska država u BiH je – islamska država; Imat ćemo ili nećemo imati kandidatski status (?!)

Čović: Građanska država u BiH je – islamska država; Imat ćemo ili nećemo imati kandidatski status (?!)

Čović se tijekom predavanja studentima Zagrebačke škole ekonomije osrnuo i na rijeći njegovog bošnjačkog kolege Bakira Izetbegovića koji je ustvrdio da Čović manipulacijama i podmeće Bošnjacima da u BiH  želi stvoriti žele islamsku državu.

Inače, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ-a BiH u utorak, 6. veljače na Zagrebačkoj školi ekonomije i managmenta održao je predavanje ‘Bosna i Hercegovina danas’.

“Bošnjaci kao najbrojniji narod u Bosni i Hercegovini imaju najveću odgovornost za budućnost te zemlje, poručio je tijekom predavanja o stanju u susjednoj zemlji Dragan Čović, član Predsjedništva BiH iz reda hrvastkog naroda.

On je odgovorio i na optužbe Bakira Izetbegovića koji ga je u programu HRT-a nazvao “manipulatorom koji podmeće da Bošnjaci od BiH grade islamsku državu”, kazavši da manipulacije nema.

‘Oni koji žele građansku državu, ja ih poštujem, samo danas u BiH reći građanska država to znači klasičan unitarizam u nekoj formi i teorijskom obliku – to u osnovi znači islamsku državu. To što je to netko pretvorio u kalifat ili neku drugačiju konotaciju dao tom izričaju i na taj način mi razgovaramo i u Bruxellesu, a tako ću odgovarati i kad budem s gospodinom Erdoganom, znači nema tu nikakvih tajni ili nešto iza leđa’, kazao je Čović novinarima.

Što se tiče kandidatskog statusa, Čović je imao dosta nejasan i zbunjujući odgovor.

“Ja sam uvjeren da mi u ovoj godini možemo imati kandidatski status. Vjerujem da se zbog različitih odnosa u BiH to neće dogoditi(?). Ispustili smo svoje šanse”, kazao je on na predavanju studentima u Zagrebu.

 

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar