ČOVIĆ ŽELI POMESTI PETI KAT? Evo koga planira imenovati za ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja

ČOVIĆ ŽELI POMESTI PETI KAT? Evo koga planira imenovati za ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja

Rade Bošnjak i njegova najbliža suradnica mogli bi ostati na čelu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ. Osim što se tako oboje ponašaju, iz više izvora nam je potvrđeno da je između četiri kandidata, među kojima najmanje dva korektna, Dragan Čović izabrao upravu Bošnjakovu prijateljicu i v.d. ravnateljicu Anu Vidačak.

To bi pak značilo da stranka želi da se afera Peti kat pomete, a na čelu zavoda ostane Rade Bošnjak, sa svim polugama upravljanja, a na prividno izmaknutom savjetničkom mjestu. V.d. ravnateljicu Anu Vidačak, koja je jedna od četvero prijavljenih za ravnatelja ZZO-a nedavno smo primjetili na parkingu ispred zgrade HDZ-a u Mostaru.

Među djelatnicima Zavoda, koji su se nadali da će prodisati, i da konačno stiže nova uprava vlada šok i nevjerica

Bošnjakova ravnateljica bi, tvrde upućeniji, bila imenovana već u petak, da su na sjednicu došli bošnjački ministri, koji za podizanje ruke za Vidačak traže jedno mjesto za b.komponentu.

HDZ Bosne i Hercegovine nikada se nije oglasio o aferi Peti kat, što je u modernim zemljama nezamislivo. Već u susjednoj hrvatskoj oglasio bi se i resorni ministar i predsjednik stranke i predsjednik države. U Bosni i Hercegovini takve odgovornosti prema narodu nema, niti se bilo tko od nadležnih osjeća pozvanim da reagira. Na informaciju da Čović gura Vidačak, vlada i veliko razočarenje u stranci, u kojoj veliki broj članova želi da se čisti kadar poput Bošnjaka. Međutim, do toga neće doći, a jasno je i zašto.

Bošnjak neće pasti, a da sa sobom ne povuče i ljude s vrha

Podsjetimo, Bošnjak je koristeći resurse/djelatnike Zavoda gradio paralelni sustav na Petom katu Vitalisa, preko tvrtki Triples i Infoherc. Potom je objavio javni poziv, te već pripremljene tvrtke planirao uvući u biznis, koji bi im jamčio godinama sredstva od održavanja.

Zanimljivo je da osnivači tvrtki koje su pravile paralelni IZIS imaju apartmane na istoj adresu u Zagrebu gdje i najstariji sin Rade Bošnjake. Oko cijele afere u tijeku je i istraga, no sve to nije dovoljno predsjedniku stranke da počisti Zavod. Očito je namjera sasvim druga – da pomete Peti kat.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing