Čovićev zet krenuo u biznis sa solarima

Čovićev zet krenuo u biznis sa solarima

Direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BHANSA Davorin Primorac oformio je 12. svibnja prošle godine vlastito poduzeće, te kreće u biznis sa solarima. 

Utemeljio je vlastitim sredstvima Gospodarsko društvo “NGP” d.o.o. Mostar

Sjedište je na Tenis centru u Mostaru, a ukupni temeljni kapital iznosi 1000 maraka, objavljeno je u Službenim novinama Federacije. Primorac, inače zet predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića za direktora poduzeća je postavio oca.

Društvo će u vanjskom prometu obavljati sljedeće djelatnosti: Vanjska trgovina prehrambenim proizvodima u okviru registrirane djelatnosti, vanjska trgovina neprehrambenim proizvodima u okviru registrirane djelatnosti, usluge u vanjskotrgovinskom prometu i sl.

U konačnici, spomenuta tvrtka je podnijela zahtjeve za izdavanje energetskih dozvola za izgradnju solarnih fotonaponskih elektrana “Zvirići 1”, “Zvirići 2”, “Zvirići 3”, “Zvirići 4”, “Zvirići 5”, “Zvirići 6”, “Zvirići 7”, “Zvirići 8”, i “Zvirići 9”, instalirane nazivne snage od po 22,5 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije od po 33 MWh.

“Podnositelj zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) i članom 19. uredbe. U skladu sa propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedene zahtjeve i utvrdilo da su isti potpuni sa danom 22.12.2020. godine. Više informacija o podnesenim zahtjevima zainteresirane osobe mogu dobiti u prostorijama Ministarstva. Obavijest se se objavljuje na web stranici Ministarstva i jednom dnevnom listu”, navodi se na stranci federalnog Ministarstva energije i rudarstva od 9. ožujka 2021.

Inače, u biznis sa solarima, kako smo već i pisali ulaze krupne ribe

U jednom od poduzeća koje gradi solare su Mamići, odnosno sin Zdravka Mamića, na Čulama je 80-tak duluma zemljišta uzelo poduzeće iz Prozora, s jednom osobom zaposlenom – direktoricom, koja izgledno je, sa tim nema ništa.

https://www.hercegovina.info/vijesti/istrazili-smo/80-duluma-na-culama-poduzecu-iz-prozora-izdane-nelegalne-dozvole-za-solare-cik-pogodi-tko-ih-je-potpisao/196545/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar