Čoviću priznanje počasnog građanina Orašja, ali javnost nije oduševljena

Čoviću priznanje počasnog građanina Orašja, ali javnost nije oduševljena

Na prijedlog predsjednika Općinskog vijeća Stanka Vincetića (HDZ BiH) i načelnika općine Marijana Oršolića (HDZ BiH), većinom glasova u Općinskom vijeću te općine izglasano je da  se javno priznanje ‘Počasni građanin Općine Orašje u 2021. godini’ dodjeli prof.dr.sc. Draganu Čoviću, a kako je istaknuto “zbog izuzetnih zasluga i doprinosa razvitku i ugledu Općine Orašje”.

Većinom glasova ova je Odluka i usvojena, a priznanje će biti uručeno na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Orašje 23. listopada. No, da se pitalo čitatelje lokalnog portala Orasjenews, Čoviću zasigurno ne bi pripala ta čast.

Naime, anketa na portalu Orašje news pokrenuta je povodom, kako navode, sporne odluke da se Draganu Čoviću dodijeli titula počasnog građanina Općine Orašje. Anketno pitanje ovog portala je glasilo: Zaslužuje li Čović titulu počasnog građanina općine Orašje?

Na anketu je odgovorilo 186  čitatelja. Od 186, njih 162 (87%), smatra da Čović ne zaslužuje takvu čast, a samo 24 čitatelja (13%), smatraju da je Čović zaslužio takvu titulu.

“Prema anketi, javnost se ne slaže s odlukom općinskog vijeća. Očizo je da Posavska javnost ne vide ta Čovićeva dobročinstva, koja vide načelnik i predsjednik općinskog vijeća”, zaključuje ovaj portal.

Oglasio se HSP BiH

Povodom ovoga reagirali su i iz HSP-a BiH Orašje, koja je inače članica HNS-a BiH kojem je predsjednik upavo Dragan Čović. Oni ovaj potez nazivaju “sramotnim činom”, a ime Dragana Čovića u priopćenju su napisali ćiriličnim pismom.

“Mi u HSP BiH Orašje javno se ograđujemo od sramotnog čina vladajuće stranke, koja svog predsjednika ДРАГАНА ЧOBИЋА nameće svim žiteljima općine Orašje kao počasnog građanina. Iz priloženog pojašnjenja spomenute odluke više je nego nejasno čime nas je dotični toliko zadužio da bi ga svi mi trebali veličati? Sama činjenica da ih u njihovom naumu nisu podržali čak ni najvjerniji saveznici, govori o tome, da nije postignut nikakav društveni konsenzus što bi trebao biti minimum kada se radi o ovakvim pitanjima, nego da se radi o čisto stranačkom interesu. Općina Orašje nije i ne smije biti filijala niti jedne političke opcije. Nadali smo se da je vrijeme jednoumlja i stvaranja kulta ličnosti iza nas, međutim stare drugarske navike su očito preživjele i nastavile rasti samo pod drugim imenima”, ističu iz HSP-a.

Iz ove stranke zaključuju da “kod vladajućih očito ne postoji ni mrvica sumnje, da su nas upravo oni na čelu sa dotičnim doveli u stanje iz kog bježe svi ostavljajući pustoš diljem Posavine”. “Dok sve stagnira i Orašje ostaje bez svog najvrjednijeg resursa – ljudi, njihov odgovor je da se međusobno nagrađuju i dijele počasti sami sebi !!! Da nije tužno bilo bi smiješno”, stoji u priopćenju iz HSP BiH Orašje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing