Crna Gora bogatija za trideset kilograma misterioznog dragog kamenja

Crna Gora bogatija za trideset kilograma misterioznog dragog kamenja

Trideset kilograma skupocjenog poludragog kamenja – opala, pronađenih u bečićkom hotelu Bellevue, završilo je u trezoru Centralne banke Crne Gore.

Iako je jedan od vlasnika Bellevuea, Branko – Brano Ćupić, policijskim inspektorima još u istrazi rekao kako je "kao savjestan građanin predao podatke o tome tko je i kada u sefu hotela odložio drago kamenje", iz crnogorskog tužiteljstva je potvrđeno da su kažnjeni i Čupić i dvije osobe koje su ga prijavile tvrdnjom da im neće vratiti kamenje iz sefa.

Iz crnogorskog Vrhovnog državnog tužiteljstva listu Vijesti je rečeno kako je istraga o tom slučaju počela nakon što su strani državljani čiji su inicijali A.V.S. i R.F. prijavili Ćupića da im ne želi vratiti opale.

"S ciljem provjere navoda prijave i utvrđivanja na koji način su opali uneseni u Crnu Goru mimo carine, izvršene su određene provjere, saslušan je određeni broj svjedoka, a po naredbi suca za istragu Osnovnog suda u Podgorici, opali su privremeno oduzeti i smješteni u Trezor Centralne banke", pojasnili su iz Vrhovnog tužiteljstva.

Osim stranih državljana, koji su novčano kažnjeni jer su ilegalno unijeli poludrago kamenje u Crnu Goru, prekršajno je kažnjen i Čupić jer nije prijavio strane državljane kad je preuzeo na čuvanje "robu" koja je mimo zakona unesena u Crnu Goru, prenosi Srna.

Iz crnogorske policije nisu se oglašavali povodom istrage o opalima pronađenim prije skoro tri godine u sefu bečićkog hotela, a ranije se nagađalo kako su policije drugih država tražile informacije o porijeklu poludragog kamenja.

Opal je, navodi Srna, mineraloid, koji spada u grupu dragog kamenja, a može biti bezbojan ili obojen sivo, crveno, narančasto, zeleno, plavo, ružičasto, smeđe ili crno.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar