Curica bila na liječenju, a kada se vratila kući ostala je u šoku

Curica bila na liječenju, a kada se vratila kući ostala je u šoku

ŠOKIRALA SE: Lucy je znala da će joj urediti kuću dok je nema, ali mislila je da će joj samo zakrpati krov, obaviti manje popravke i eventualno prekrečiti zidove

Emily Cassidy je trogodišnja djevojčica iz Birminghama koja se bori s retinoblastomom, tumorom iza oka koji joj je dijagnosticiran dok je bila beba.

Njezina majka, koja ima još dvije kćeri, uz borbu za Emilyn život borila se i sa svakodnevnim životom. Bolest najmlađe kćeri Lucy (27) oduzima puno vremena, a život im je dodatno otežavala i trošna kuća u kojoj su živjele.

298528802 | Autor: Profimediafoto: Profimedia

Malena Emily u ožujku je bila na operaciji kojom su joj trebali ukloniti tumor, no on se nažalost proširio i morala je krenuti na kemoterapiju. U lipnju je s majkom otišla u SAD na protonsko zračenje koji je subvencirao zavod za zdravstvo.

To vrijeme iskoristila je Georgie Moseley (32) koja je pokrenula akciju renovacije njihovog skromnog i trošnog doma. Lucy je znala da će joj urediti kuću dok je nema, ali mislila je da će joj samo zakrpati krov, obaviti manje popravke i eventualno prekrčiti zidove, no ono što ju je dočekalo kad se vratila potpuno ju je iznenadilo.

 

298496747 | Autor: Profimediafoto: Profimedia

– Kao da imam potpuno novu kuću – ustvrdila je Lucy kojoj je.

Georgie, koja je sama izgubila sina zbog tumora 2011., pokrenula je cijelo susjedstvo, angažirala je lokalne poduzetnike koji su pomogli u renovaciji i obitelj Cassidy se sada može opustiti u čistom, suhom, sigurnom i moderno opremljenom domu.

298528781 | Autor: Profimediafoto: Profimedia

Prije renovacije zidovi su se raspadali od vlage, sudoper u kuhinji bio je potrgan pet godina pa je Lucy suđe morala prati u kupaoni. Njezin dom sad ima potpuno nove električne instalacije i cijevi, dobila je ove podove i namještaj. Ukratko, kuća je obnovljena od poda do stropa. Osim toga, popločen je i prilaz, a uredili su im i stražnji vrt. Cijeli projekt koštao je oko60.000 funti, piše Daily Mail.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar