DALIĆ: “Bio sam tu 2006. godine, navijao, uživao…”

DALIĆ: “Bio sam tu 2006. godine, navijao, uživao…”

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je dobro raspoložen na službenoj konferenciji za medije prije utakmice sa Španjolskom. Dalić je na kormilu reprezentacije Hrvatske od listopada 2017. godine.

Iza sebe ima 84 utakmice, protiv Španjolske četiri utakmice, na omjeru je 1-3. Prva je bila u Ligi nacija, težak poraz 6-0, nakon čega je na Maksimiru bilo 3-2. Nakon toga su došli susreti u osmini finala Europskog prvenstva i finalu Lige nacija. U oba slučaja su slavili Španjolci.

“Dobili smo najtežu moguću skupinu, to svi priznaju. Važan je start, sjetite se SP-a u Katru kad smo prvo igrali s Marokom, taj bod nam je puno značio za kasnije. Ne idemo s ciljem prema remiju, želimo se pokazati u najboljem svjetlu, želimo pobijediti, nikoga se ne bojimo. Idemo dobiti, bit će teško, jako zahtjevno, ali kao uvijek, vjerujem u našu reprezentaciju”. Kao navijač izbornik Vatrenih bio je na utakmici protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu 2006. godine…

“Bio sam tu 2006. godine, daleko kod semafora i navijao, uživao u ambijentu. Očekujem sutra još više naših navijača, to je nama obveza da damo maksimum zbog svih tih ljudi. Imamo kvalitetu, imamo zajedništvo. Bez kvalitete ne bismo mogli raditi te rezultate, imamo puno dobrih rješenja. Perišić se vratio, svaki trening je sve bolji, imamo 15-16 igrača koje možemo staviti u svakom trenutku”.

Hoće li Joško Gvardiol biti spreman za Yamala?

“Joško je odigrao sjajnu sezonu u Manchester Cityju, on nam je jedan od ključnih igrača, pred njim je još bolja karijera. Sposoban je zaustaviti svakog napadača Španjolske, bit će spreman, vjerujem da će sam, ali i uz pomoć suigrača zaustaviti Yamala, Pedrija, Williamsa… Mi igramo kao momčad, ne kao pojedinci, vjerujem da Joško to može napraviti”.

Španjolska je poznata po posjedu lopte…

“Posjed lopte je njihov stil igre, to je fenomenalno, posjed po 60, 70 posto, tako su uništavali suparnike. Sad je mala promjena, sad su okomitiji, sad imaju brže igrače na boku u odnosu na Ligu nacija. Trebamo i mi čuvati loptu, igrati kako oni ne vole, a to je čuvati loptu”. O osveti za porazima na prošlom Euru i u finalu Lige nacija…

“Nemamo želju za revanšom, Španjolska je na zadnjem Euru bila bolja, pogotovo u prvom poluvremenu. Liga nacija je bila izjednačena utakmica, dobili su nas na penale. Nemamo želju za osvetom, ali imamo želju za pobjedom”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar