DALIĆ: “NE IDEMO KAO AUTSAJDERI U LIGU NACIJA”

DALIĆ: “NE IDEMO KAO AUTSAJDERI U LIGU NACIJA”

Povodom ponovnog okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije, svoja je razmišljanja podijelio izbornik Zlatko Dalić.

Nakon dugotrajne stanke zbog pandemije koronavirusa, Vatreni su opet na okupu: u ponedjeljak u Zagrebu započinju pripreme za gostovanja kod europskog prvaka Portugala i svjetskog prvaka Francuske u sklopu novog izdanja Lige nacija.

U Portu će igrati 5. rujna, na St. Denisu 8. rujna, a izbornik Zlatko Dalić poručuje: “Reprezentacija je svima nedostajala i radujemo se okupljanju. Svi su sretni i zadovoljni”.

“Čekaju nas dvije teške utakmice i toga smo svjesni. Suparnici nisu mogli biti teži, pogotovo u vrijeme koje nije idealno za nogomet, no spremni smo dati sve od sebe. Očekujem dobar test i dobru pripremu za ono što nam slijedi, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nastup na Europskom prvenstvu”, dodao je.

“Ne idemo kao autsajderi u Ligu nacija, želimo pobijediti i isprobati što više igrača”, istaknuo je između ostalog srebrni izbornik.

Na Dalićevom popisu kandidata ima i nekolicina novih imena. Hoće li svi dobiti priliku zaigrati u nacionalnom dresu?

“Pokušat ćemo, ali mislim da neće biti moguće da baš svi dobiju šansu. Vidjet ćemo kakav će biti razvoj situacije, no nastojat ćemo da svi budu u pogonu. Važni su i treninzi. Nadam se da se nitko neće ozlijediti, a igrači koji su prvi puta u reprezentaciji neka vide kakav je ambijent. Osim toga, ovo je sjajna prigoda da se nakon dvije godine vrati Šime Vrsaljko, ali nikako nećemo ulaziti u bilo kakav rizik s njime”, kaže.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar