Dalić prelomio, evo tko starta u vrhu napada: ‘Očito smatra da bi on mogao biti prevaga‘

Dalić prelomio, evo tko starta u vrhu napada: ‘Očito smatra da bi on mogao biti prevaga‘

Zlatko Dalić priprema promjene u momčadi za utakmicu protiv Albanije, drugi nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nakon uvjerljivog poraza od Španjolske (0:3) bilo je jasno da neke stvari trebaju mijenjati, a iz tabora Vatrenih stigla nam je potvrda da će se jedna zamjena u prvoj momčadi sigurno dogoditi i to u vrhu napada, piše Jutarnji list.

Prema informacijama kojima raspolažu Sportske novosti, Bruno Petković krenut će od prve minute. A prve reakcije i komentare na ovu promjenu pratite od 10 sati u novom izdanju našeg Eurocasta u kojima su nam u gostima nogometni trener Nikola Jurčević te dugogodišnji novinar Sportskih novosti Davorin Olivari.

“Očekivano je bilo da će tijekom ovog natjecanja Budimir i Petković dijeliti minutažu. Protiv Španjolske se očekivalo da Budimir razbije obranu Španjolske kako to radi u Osasuni, ali nije se dogodilo. Protiv Albanije se očekuje da imamo veći posjed i da dominiramo te da će on lakše otključati obranu Albanije. Očigledno Dalić misli da je upravo Petković taj koji bi mogao biti prevaga u toj utakmici”, rekao je Jurčević.

Ova promjena u vrhu napada dolazi nakon što je izbornik Dalić na neki način prozvao Petkovića zbog izvođenja jedanaesterca.

Ako je i bilo nekih nesuglasica to je izglađeno, a to je jako važno za atmosferu u momčadi – ističe Olivari, a Jurčević je dodao:

“Mislim da su dva dana bila krizna i vjerujem da je Španjolska sada iza nas. Čeka nas Albanija, jako nezgodan protivnik i za ovu utakmicu je jako važan psihološki aspekta.”

Nakon poraza od Španjolske bilo je dosta kritika na račun nekih naših igrača, između ostalih je na meti bio Marcelo Brozović. Njemu se spočitava da nakon odlaska u Saudijsku Arabiju nije na razini starih igara i da to nije prava liga za njega. No, N‘Golo Kante je na sinoćnoj utakmici protiv Austrije pokazao da i nogometaši iz te lige mogu igrati na vrhunskoj razini.

“Odigrao je Kante fantastičnu utakmicu, izgledao je kao kenijski maratonac i odigrao odličnu utakmicu. No, nije samo on igrao odlično, tu je i Nicolae Stanciu iz Rumunjske. Ne samo da je dao prekrasan pogodak nego je nosio igru svoje reprezentacije, a igra u istom klubu kao i naš Domagoj Antolić. Njih dvojica su pokazali da ne mora značiti da ako netko igra u Saudijskoj Arabiji, da je automatski slabiji. Statistika govori da je Brozović s 13,1 kilometrom bio četvrti igrač po pretrčanim kilometrima u dosadašnjem dijelu Eura. Dakle, on je pretrčao svoje, ali to što netko može trčati ne znali da je odigrao fantastično”, rekao je Olivari.

– Te brojke često malo varaju pa je važniji intenzitet te trke. Mislim da je pretjerana kritika na račun Brozovića jer smo mi momčadski podbacili. Ako kažemo da je Brozović podbacio na toj utakmici, to možemo reći i za Modrića i za Kramarića i za našu obranu. Mogli bi izgubiti pet sati da analiziramo sve što smo griješili u toj utakmici. Treba reći da španjolski pritisak nama nije odgovarao, a to je nešto protiv čega Hrvatska uvijek ima problema – dodao je Jurčević.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar