Dalić se nakon očeve sahrane odmah vraća u Osijek i vodi vatrene, očekuje se velika podrška navijača

Dalić se nakon očeve sahrane odmah vraća u Osijek i vodi vatrene, očekuje se velika podrška navijača

Stat će na čelo nacionalne vrste u utakmici Lige nacija s Austrijom koja se igra u petak. U Livno su došli mnogi prijatelj, rođaci i ljudi koji cijene i poštuju njega i obitelj, također i čelnici HNS-a predvođeni predsjednikom Marijanom Kustićem kako bi mu izrazili sućut i nazočili posljednjem ispraćaju tate Ivana, no izbornik je usred velikog ciklusa Lige nacija i odlučio se krajnje profesionalno u najkraćem roku vratiti na posao. Neće preskočiti niti jednu utakmicu.

U utorak predvečer dobio je tešku vijest, u srijedu je bila pokop, a u četvrtak novi radni dan u gradu na Dravi. Dalić ima dobar rejting i inače među navijačima, a susreti u Osijeku i Splitu bi će prilika da mu pune tribine na svoj navijački način olakšaju tužnu zbilju te daju veliku i snažnu podršku. Što će se sigurno dogoditi.

Prethodnom izborniku Anti Čačiću za vrijeme mandata preminula je majka, nedugo zatim tijekom Eura 2016., dakle također u ovo doba godine, umro je otac trenera vratara Marjana Mrmića, kao i kapetana Darija Srne. Nije prvi put da se Vatreni nazale u specifičnoj situaciji i reagirali su jako dobro, odgovorili kvalitetnom igrom!

Momčad je ostala u Zagrebu, šefu su dečki izrazili sućut, ali njih čekaju četiri utakmica i morali su vježbati od 18 sati na maksimirskom stadionu. Posao su odradili pomoćnici Ivica Olić, Dražen Ladić, Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić, dakako s Mrmićem i stručnjakom za kondiciju Lukom Milanovićem. Kad bi se kojim slučajem dogodilo da Dalić ne bi mogao voditi ekipu kao privremeni izbornik bio bi upisan Olić ili Ladić jer Ćorluka i Mandžukić nemaju UEFA Pro licencu koja je nužna. No, pravi izbornik je poručio – nema brige, stižem! Dakle, izostat će samo s jednog treninga održanog u srijedu.

Koncepciju za igru protiv Austrije je napravio, njegovo kratkotrajno izbivanja ništa ne može poremetiti, a igrači sada imaju još i taj dodatan motiv da se iskažu za šefa

Da mu pobjedom zavidaju boli zgob oproštaja od čovjeka koji mu je bio jedan od najvažnijih u životu. Hrvatska će u Osijeku igrati za prva tri boda u novoj Ligi nacija, ali i za Zlatka Dalića! U Slavoniju u četvrtak stiže i kapetan Luka Modrić, nakon osvajanja Lige prvaka i proslave u Madridu te je voljan odmah povesti suigrače u nove dvoboje. Svi se nadaju i pobjede, koliko su god svjesni jačine suparnika.

Hrvatska već u ponedjeljak u Splitu igra s Francuskom, Dalić i Didier Deschamps, ako je Francuz pojavi, imat će priliku jedan drugom izraziti sućut jer nevjerojatna je podudarnost da su u istom danu došle vijesti o smrti očeva dvojice izbornika koji su u Moskvi prije četiri godine igrali finale Svjetskog prvenstva. Prvo je ujutro objavio Francuski nogometni savez, a potom je takvu informaciju dobio i Dalić.

Deschamps je napustio francusku bazu u Clairefontaineu i pridružio se obitelji i prijateljima u Baskiji gdje je njegov otac Pierre živio. Nije priopćeno kad će se točno priključiti, samo da ekipu u njegovoj odsutnosti vodi pomoćnik Guy Stephan. Tricolori u petak igraju igraju s Danskom u St. Denisu, a kao i Hrvati malo zaziru od lipanjskog termina jer u njemu nemaju dobre rezultate kad se ne radi o velikim natjecanjima. Kakav će toćno efekt sve ovo što se zbiva imati na koju od dviju ekipa teško je do kraja predvidjeti…

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar