Dalićev izbor za Katar

Dalićev izbor za Katar

Na prvi pogled, Zlatko Dalić nije napravio baš ništa dramatično niti neočekivano – na popisu od 34 imena oni su koji su iznijeli kvalifikacije, oni koji su se dokazali i u utakmicama Lige nacija, kao i oni koji su pali u drugi plan, ali svejedno su, eto, dobili mrvičak šanse da izvedu kopernikanski obrat i u posljednjem zavoju osiguraju konačnu pozivnicu.

Realno, to se čini teško, čak i nemoguće, ali dajmo im vremena sve do 9. studenoga, kada će Dalić zapečatiti kuvertu i “listu 26” poslati ka Kataru

Hrvatski izbornik u ovome trenutku po svim parametrima i njegovim rečenicama ima sigurnih 24 imena, konačno, i sam je naglasio još u rujnu naglasio kako je više-manje to-to, i da ne želi od konačnog popisa raditi ekstravagantne audicije i šou lažnih nada. Tada je imao praktički 25 igrača, no nesretna ozljeda Lovre Kalinića razbuktala je nade GrbićaLabrovića Kotarskog.

S obzirom na finale kvalifikacija, ali i činjenicu da je u Atleticu dobio kakvu-takvu minutažu, trenutačno “pole-position” za mjesto trećeg vratara drži Ivo Grbić.

Osim toga, drugo otvoreno pitanje leži na mjestu zamjenika Marcela Brozovića. On neće konkurirati za momčad niti sutra protiv Bayerna, ali najavljeno je da će biti dio momčadi u srazu s Juventusom za vikend. Je li to dovoljno vremena da vrati formu? Nadajmo se da jest, jer i lani smo na Euru vidjeli kako Hrvatska izgleda s Brozovićem u “minus-fazi”…

No, Dalić traži “back-up”, i od danas je jasno da se za to mjesto bore Jakić i Mišić, te da je iz konkurencije, barem za SP, ispao Moro, koji će priliku svakako dobiti u kampanji za Euro

Gledajući hijerarhiju, bliže je pozivu Jakić, koji je već bio dio momčadi i koji je za razliku od Mišića klasična “šestica”, čeličnih pluća i defenzivnih sklonosti, koje, uostalom, dokazuje igrajući za Eintracht i na pozicijama desnog beka te stopera. Ne treba, međutim, otpisati Mišića, koji je u zadnje dvije sezone daleko najkonzistentniji igrač Dinama, i kojemu je, štoviše, plus što se kao “osmica” adaptirao na novu poziciju i od tamo iz sebe, ali i momčadi izvlači najbolje.

Njegov set vještina su lakša izgradnja napada i duge lopte, kao i otpornost te neodustajanje, što nije za odbaciti. U sljedećih deset dana, po nama, Jakić je bliži, ali Mišić mu opasno puše za vratom…

Ostatak bi trebao biti jasan: Livaković i Ivušić (vratari), Juranović, Stanišić, Gvardiol, Šutalo, Erlić, Lovren, Vida, Sosa i Barišić (obrana), Modrić, Kovačić, Brozović, Majer, Sučić, Pašalić i Vlašić (veza) te Perišić, Oršić, Kramarić, Livaja, Budimir i Petković (napad).

Ostaje u ovome času sljedeće pitanje: mogu li u posljednjim sekundama, filmski, Pongračić i Ćaleta-Car zaprijetiti petorici zacementiranih stopera (Gvardiol, Šutalo, Erlić, Lovren, Vida), te ima li najefikasniji hrvatski golgeter (21 utakmica, 14 pogodaka), dakle Rangersov Mirko Antonio Čolak vremena da u posljednjim sekundama skine s popisa nekoga iz terceta Petković-Livaja-Budimir?

Teoretski bi u svemu egzistirala i aplikacija Brekala na mjesto desnog krila, no za razliku od Čolaka, on nažalost nema tako uvjerljive argumente ove sezone, iako, činjenica je, da ima svojih opravdanih kredita iz prošlosti.

/Izvor: Jutarnji.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing