Damir Beljo na ulaznim vratima najjače boksačke verzije!

Damir Beljo na ulaznim vratima najjače boksačke verzije!

Damir Beljo, interkontinentalni prvak svijeta po WBF-u, imat će uskoro svoj prvi meč nakon tri mjeseca i pobjede nad Aleksandrom Kuvačem u Poljskoj.

Beljin jubilarni dvadeseti meč bit će i jedan od najvažnijih u karijeri, jer će u Berlinu 6. ožujka imati okršaj protiv Nijemca Maiak Kurzweila, a meč će biti za Europe, Azije i Pacifika u WBC verziji.

'Obojica smo dobili priliku kakva se ukazuje jednom u karijeru. Pobjedniku se otvaraju vrata ulazak među 15 najboljih boksača u WBC verziji, a to donosi mogućnost i da se borim za prvaka svijeta. Ako dobijem takvu priliku iskoristit ću je sigurno ove godine', kaže za Bljesak.info Beljo, dodavši kako je naslov u WBF-u i bio odskočna daska za ovakav meč.


Ipak, najjača kategorija donosi i najjače izazove. Beljin protivnik je iskusni 36-godišnji Nijemac koji ima 14 uzastopnih pobjeda, svih 14 nokautom.

'Jak je, pravi udarač! Opasan je protivnik i morat ću dobro pripaziti na početku meča. Najopasniji je u prvim rundama i morat ću drugačije ući nego u dosadašnje mečeve, kada sam i ja na početku rušio svoje protivnike. Ako izdržim na početku kasnije će prednost biti na mojoj strani. Ulog je strašno velik i zato ništa ne smijem prepustiti slučaju', dodao je Beljo.

Mostarskog profi boksača uoči ove borbe muče ozljede i vjerojatno bi preskočio obu borbu da se ne radi o takvom ulogu.
'Fizički sam spreman i za to su najzaslužniji moji treneri, Damir Miletić i Damir Zubac. Dr. Ostojić mi je pomogao oko ozljeda, a uz Božju pomoć nadam se da ću ovaj pojas donijeti u Mostar i svoju Ramu', zaključio je Beljo za Bljesak.info.

Meč Belje i Kurzweilla bit će održan 6. ožujka u Bruno Gehrke dvorani u Berlinu, a uživo ga prenosi Eurosport.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar