Damir Beljo pomaže Rusu Drozdu u pripremama za obranu svjetske titule

Damir Beljo pomaže Rusu Drozdu u pripremama za obranu svjetske titule

Damir Beljo, najbolji bosanskohercegovački boksač, europski prvak u boksu po WBO verziji, trenutno boravi u Rusiji gdje sparinguje domaćem boksaču Grigoriju Drozdu.

Rus, naime, 22. svibnja u Moskvi branit će naslov svjetskog prvaka po WBC- u protiv Poljaka Krzysztofa Wlodarczykim, bivšim prvakom u WBC kruzer kategoriji. Drozd je Wlodarczykom uzeo pojas u rujnu 2014. godine.
Prošle godine u meču karijere Drozd je također izabrao Belju kao sparing partnera, kojemu novi poziv predstavlja veliku čast.

“Grigori Drozd je veliki čovjek i vrhunski šampion. Ponosan sam što sam mu sparing partner, jer sam uvjeren da će u odbrani titule sigurno izaći kao pobjednik, budući da je uistinu u vrhunskoj psihofizičkoj formi”, kaže Beljo.

“Bombarder iz Mostara'' je osvojio naslov prvaka Evrope, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Europe po WBO verziji pobijedivši u nedavnom meču u Berlinu Nijemca Maika Kurzweila nokautom u prvoj rundi. Ovim trijumfom došao je na samo jedan meč od napada na svjetsku titulu. U sklopu svojih 20 mečeva, 17 je pobijedio nokautom a svega tri je ostvario na bodove.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar