Damir Beljo se u Berlinu bori za prvaka Europe

Damir Beljo se u Berlinu bori za prvaka Europe

Damir Beljo u Berlinu će u petak imati meč protiv Maika Kurzweila za upražnjeno mjesto prvaka Europe po WBO verziji te prvaka Azije i Pacifika po WBC verziji.

Ovo će za Belju, profesionalnog boksača iz Mostara biti najvažniji meč u karijeri, a sigurno jedan od najvažnijih za BiH boks u 2015. godini.

"Nikada boksač iz BiH nije uspio osvojiti takva dva pojasa, a ne znam da je to uradio i neko s područja bivše Jugoslavije. Ako pobjedim u Berlinu doći ću na samo jedan meč od napada na svjetsku titulu. Ulazim među deset najboljih u dvije najjače verzije i automatski među izazivače za dvije najjače verzije WBO i WBC. Zato je ovo po svemu povijesni meč za mene, ali i cijelu BiH", ističe Beljo.

Kako kaže, zajedno sa svojim trenerima i kolegama potpuno je spreman za Maika Kurzweila koji ima impresivan skor od 14 pobjeda od kojih je čak 11 bilo u prvoj rundi. 

"On je veoma opasan borac u prvim rundama, tako da neću srljati od početka meča te ću tražiti svoju šansu, kako meč bude odmicao. Nadam se da ću se iz Berlina u BiH vratiti s pojasom", kaže Beljo.

Danas je u Berlinu zakazano vaganje Belje i Kurzweila te press konferencija. Beljo i Kurzweil će ukrstiti rukavice u završnoj borbi večeri, najvjerojatnije u petak oko 21:30 sati, a meč će direktno prenositi Eurosport.
klix.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar