Damir Trut, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite: “Svi putnici su poginuli.”

Damir Trut, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite: “Svi putnici su poginuli.”

Prvi puta otkad je pokrenuta potraga za nestalim zrakoplovom Cessna 182 uočeni su dijelovi letjelice. Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) obratili su se javnosti oko 12 sati.

https://fb.watch/dkoq8DfM4O/

“Danas u 10:50 uočeni su dijelovi letjelice. Teški vremenski uvjeti koji su nas ovih 23 sata držali, ali ovdje prisutni su izvršili svoju zadaću. Potvrđujem da su svi putnici poginuli. Ovim putem izražavam svoju sućut obitelji”, kazao je Trut.

Kazao je da je policija ogradila mjesto gdje je pronađena letjelica te da će istraga utvrditi uzrok nesreće. Zahvalio se svim pripadnicima HGSS-a, vatrogascima, pripadnicima Ravnateljstva i naveo kako je potraga bila teška.  Podsjećamo, u nedjelju kod Rakovice oko 11:30 nestao avion Cessna koji je poletio iz Splita prema Njemačkoj. Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je po nestanku Operativni centar civilne zaštite o zrakoplovu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio Operativno-komunikacijski centar MUP-a te HGSS. U avionu su se nalazili pilot i troje putnika, među kojima je i hrvatski državljanin.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar