DAN ŠAHA: Ramski šahisti okupljaju prijatelje iz pet gradova

DAN ŠAHA: Ramski šahisti okupljaju prijatelje iz pet gradova

Šahovski klub “Rama” povodom Dana općine Prozor-Rama organizira Dan šaha u Prozor-Rami. Prijateljski je ovo susret na kojem će sudjelovati ukupno šest klubova, a natjecati će se neslužbeno kroz Ligu prijateljstva. Susreti će u prostorijama restorana “Signal” krenuti od 13 sati.

Svoj dolazak su potvrdili Šahovski klub “Lovac” iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, ŠK “Jajce”, ŠK “Vitorog” iz Šipova, Hrvatski šahovski klub “Kupres” i HŠK “Tomislav” iz Tomislavgrada. Tijekom lige svaka će se ekipa sastati sa svakom, a svaki igrač će po meču, za svoju ekipu od četiri člana, imati deset minuta. Snage će tako odmjeriti šest ekipa na četiri ploče.

Nakon što se odigra Liga prijateljstva, Dan šaha se nastavlja u nešto opuštenijem, ali i dalje natjecateljskom tonu uz turnir zuger. Riječ je turniru koji će biti otvoren za prijave svih članova spomenutih klubova. Igrat će se pet minuta po meču, a sparivat će i suditi akreditirani državni sudac Tihomir Marić (ŠK “Rama”.)

Generalni sponzor Dana šaha je Općina Prozor-Rama, a za sve sudionike Lige prijateljstva je organiziran zajednički ručak.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar