DAN ŽALOSTI U FBiH: Tragična smrt sedam osoba u požaru

DAN ŽALOSTI U FBiH: Tragična smrt sedam osoba u požaru

Federaciji Bosne i Hercegovine danas je Dan žalosti zbog tragične smrti sedam osoba, koje su stradale u požaru u Brčkom. Vlada Federacije BiH je jučer na hitnoj, telefonski održanoj sjednici donijela Odluku o proglašenju 27. listopada 2021. godine Danom žalosti u FBiH povodom ove tragedije.
Dan žalosti se obilježava obveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade Federacije BiH i institucija Federacije BiH. Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti. Kako je obrazloženo, Odluka je donesena radi izražavanja sućuti i suosjećanja s obiteljima sedam žrtava tragično stradalih u Brčkom, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Podsjetimo, 23. listopada od posljedica požara u obiteljskoj kući preminulo je šest osoba. Riječ je o Fahriji S. (56), Omer S. (58), Mirela S. (32), Rašida S. (16), Šaćir S. (14) i Fahrija S. (14). Šest osoba je spašeno iz ovog požara s tim da je jedan dječak zadobio teške tjelesne ozljede, te je završio u tuzlanskoj bolnici.

Zdravstveno stanje dječaka se iskompliciralo prije dvije večeri, te je preminuo od zadobivenih ozljeda u požaru. On je bio smješten na jedinici intenzivnog liječenja i na mehaničkoj ventilaciji.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar